Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Dag #12 av 45 Dagar On Tour med Småföretagarnas Riksförbund.

Dag 12 av 45 Dagar On Tour

På tågstationen vid inlandsbanan i Sorsele där tågen möts, möts även Mats Eriksson, Kristina Axelsson från Näringslivskontoret och Olov Karlsson som är egen företagare inom IT-branschen, med bolaget VAIA Digital AB
 
I denna serie av intervjuer tar Mats reda på hur kommun och tjänstemän hanterade pandemin och vilket stöd de gav till småföretagarna i kommunen. Kristina berättar om hur man snabbt ökade tillgängligheten för företagare, ringde runt till företag för att se hur det såg ut i deras verksamheter med mera. Enligt Olov är det en bra samverkan mellan företag, politiker och kommun och det har hela tiden varit lättillgänglig information och en känsla av att man känt sig sedd.
 
Hör Kristina och Olov berätta mer genom att titta på filmen!
 
Precis efter att de två tågen mötts på inlandsbanan i Sorsele så fick Mats chansen att prata med Barblina som driver Hook & Cup Sorsele Visitor Center AB turistbyrån i stationshuset i Sorsele och Martin som driver Bageri/Konditori Princess på andra sidan gatan. När inlandsbanan ställde in sin trafik förra sommaren blev det en viss tappning av besökare för bygden men man satsade istället på svenskarna och hade förhoppningen att fler skulle resa inom landet och besöka Norrland och så blev det. Både Martin och Barblina berättar om hur man nu blickar framåt och är glada att företagen gått så överraskande bra, trots allt!
 
I nästsista delen av intervjuserien får vår egen Ingrid – personligt hela vägen träffa Maria Broberg, kommunfullmäktiges ordförande i Sorsele, och Kjell Öjeryd som är styrelsens ordförande. Maria och Kjell är inte bara kommunanställda utan även egna företagare, Maria som författare och Kjell som Sorseles enda mjölkleverantör. Att de förutom att arbeta i kommunen också driver eget är väldigt härligt att höra då det innebär att de har en fot på varje sida och är väl insatta i småföretagares utmaningar och villkor.
 
I Sorsele kommun har man blivit mindre drabbad av pandemin än man trott eftersom många har fokuserat på “hemester” med fiske med mera. De tre företag som har flest anställda i kommunen har dessutom haft sin bästa produktion någonsin och tack vare att Kjell, kommunchefen och näringslivschefen åkt runt för att träffa företag och höra vilka behov de haft för att hjälpa till på rätt sätt så verkar det som att de flesta har klarat sig över förväntan.
 
I den sista delen av filmen dedicerar Johan Eriksson från Säg det med en sång en Evert Taube -musikalitet vid namn “Änglamark” till Sorsele kommun Suorsán tjeälddie
 
I samarbete med En Företagares Vardag

Löpande inslag från dag 12 av 45 Dagar On Tour

Relaterade uppdateringar:

HUR KAN DU STÖTTA VÅRT ARBETE?

Småförtagarnas Riksförbund är en politiskt obunden aktör som kämpar för småföretagarnas villkor för att kunna driva sin verksamhet på ett enkelt, tryggt och lönsamt sätt.

öppna värdegrunder

Dag #12 av 45 Dagar On Tour

Lista källor

Vi väljer att arbeta på ett sådant sätt där vi listar alla våra källor för att möjliggöra granskning av vårt arbete på ett transparent sätt.

Dag #12 av 45 Dagar On Tour

Öppen data

All informations ska enkelt kunna källas, granskas och ställas mot varandra för att kunna härledas på ett enkelt sätt i den politiska processen och dess beslutsvägar.

Dag #12 av 45 Dagar On Tour

Creative Commons

Vi uppmanar till spridning utav vårt material under "creative commons" där vi gärna ser till att du källar och länkar till denna sida och förbundets arbete.

Dag #12 av 45 Dagar On Tour

Publicering

All information kommer att publiceras på flera kanaler för att på ett enkelt sätt kunna leda till kunskapsdelning i ett upplysningssyfte.

Dag #12 av 45 Dagar On Tour

Kontribuera

Du kan vid vilket tillfälle som helst kontakta oss för att kunna kontribuera till detta arbete. Du kan kontakta oss via telefon eller e-post.

Dag #12 av 45 Dagar On Tour

Beslutsunderlag

Vårt arbete ska kunna användas som korrekt beslutsunderlag i hur du som småföretagare ska kunna manövrera i politiska beslut, men även i hur du ska kunna komma att påverka genom din konsumtion och opinion.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen