Dag #30 av 45 Dagar On Tour med Småföretagarnas Riksförbund.

Dag 30 av 45 Dagar On Tour

Precis vid torget i Gränna centrum ligger hjärtat av polkagristillverkningen: Grenna Polkagriskokeri. 45 Dagar On Tour passar såklart på att göra ett besök där Ingrid får agera lärling för en stund och gör en fin intervju med Calle Roman, mannen som för ungefär 32 år sedan grundade hela härligheten!

I filmen berättar Calle bland annat om polkagrisens historia och polkagrisens moder Amalia Eriksson. Amalia tillverkade begravnings- dop- och bröllopskonfekt men ansökte år 1852 om tillstånd hos Magistraten i Gränna för att få baka polkagrisar. Borgmästaren beviljade detta och på den vägen är det. Han delar också med sig av sina tankar kring hur det varit att driva företag under året som gått och hur man tagit vara på den ”lediga” tiden till att lansera både en ny logotyp och en ny hemsida. Det stödpaket som han uppskattat mest är permitteringsstödet som gjort att han kunnat behålla sin duktiga personal och nu ha dem kvar när allt öppnar upp igen.

Honnörsorden Tradition, Kvalitet och Hantverk är tre ord som verkligen genomsyrar verksamheten och lever vidare i tillverkning, personal och lokal. Det märks tydligt att de som arbetar här är rätt personer på rätt plats och att Calle älskar det han gör. Vi riktar ett stort tack till Calle för att vi fick komma och hälsa på och har du som läser det här ännu inte varit på Grenna Polkagriskokeri så rekommenderar vi dig verkligen att åka dit. Har du tur så får du provsmaka en alldeles nygjord polkagris direkt från bakbordet du med!

I samarbete med En Företagares Vardag med en intervju av “praktikanten” Ingrid Ohlsson

Löpande inslag från dag 30 av 45 Dagar On Tour

Relaterade uppdateringar:

HUR KAN DU STÖTTA VÅRT ARBETE?

Småförtagarnas Riksförbund är en politiskt obunden aktör som kämpar för småföretagarnas villkor för att kunna driva sin verksamhet på ett enkelt, tryggt och lönsamt sätt.

öppna värdegrunder

Dag #30 av 45 Dagar On Tour

Lista källor

Vi väljer att arbeta på ett sådant sätt där vi listar alla våra källor för att möjliggöra granskning av vårt arbete på ett transparent sätt.

Dag #30 av 45 Dagar On Tour

Öppen data

All informations ska enkelt kunna källas, granskas och ställas mot varandra för att kunna härledas på ett enkelt sätt i den politiska processen och dess beslutsvägar.

Dag #30 av 45 Dagar On Tour

Creative Commons

Vi uppmanar till spridning utav vårt material under "creative commons" där vi gärna ser till att du källar och länkar till denna sida och förbundets arbete.

Dag #30 av 45 Dagar On Tour

Publicering

All information kommer att publiceras på flera kanaler för att på ett enkelt sätt kunna leda till kunskapsdelning i ett upplysningssyfte.

Dag #30 av 45 Dagar On Tour

Kontribuera

Du kan vid vilket tillfälle som helst kontakta oss för att kunna kontribuera till detta arbete. Du kan kontakta oss via telefon eller e-post.

Dag #30 av 45 Dagar On Tour

Beslutsunderlag

Vårt arbete ska kunna användas som korrekt beslutsunderlag i hur du som småföretagare ska kunna manövrera i politiska beslut, men även i hur du ska kunna komma att påverka genom din konsumtion och opinion.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen