Dag #34 av 45 Dagar On Tour med Småföretagarnas Riksförbund.

Dag 34 av 45 Dagar On Tour

Ingrid Ohlsson tar en fika på Frimans Café & Bistro i Jönköping och pratar lite med ägaren Ulrika Ragnarsson Friman!  

Ulrika har en bakgrund inom HR och ekonomi men valde för ungefär ett år sedan att satsa på något annat. Tillsammans med sin man tog hon över det som nu har blivit Frimans Café & Bistro. De visste att de startade i motgång när restriktionerna var som hårdast men med handen på hjärtat så var det nog egentligen ingen som kunde ana att den andra vågen av pandemi skulle påverka så mycket.  

Verksamheten har tappat runt 70 procent av omsättningen och Ingrid ställer frågan: Hur klarar man sig egentligen igenom en sådan sak? Ulrika menar att det bland annat hänger på att man hela tiden haft en snabb anpassning till öppettider och bemanningsbehov samt att man anpassat menyer, lagerhållning och inköp. Café Friman har klarat sig helt utan stöd och bidrag men om hon ska välja något som bör finnas kvar även framöver så är det den sänkta arbetsgivaravgiften, att man får lov att ha öppet och att det ges en rimlig tid för återbetalning till de företagare som skjutit upp sina avgifter och skatter. 

Vi håller med Ulrika och säger stort tack för att vi fick komma och besöka dig. Har du vägarna förbi Jönköping så rekommenderar vi dig att gå in och ta en kopp otroligt gott kaffe. Bönorna rostas direkt i caféet varje dag!  

I samarbete med En Företagares Vardag

Löpande inslag från dag 34 av 45 Dagar On Tour

Relaterade uppdateringar:

HUR KAN DU STÖTTA VÅRT ARBETE?

Småförtagarnas Riksförbund är en politiskt obunden aktör som kämpar för småföretagarnas villkor för att kunna driva sin verksamhet på ett enkelt, tryggt och lönsamt sätt.

öppna värdegrunder

Dag #34 av 45 Dagar On Tour

Lista källor

Vi väljer att arbeta på ett sådant sätt där vi listar alla våra källor för att möjliggöra granskning av vårt arbete på ett transparent sätt.

Dag #34 av 45 Dagar On Tour

Öppen data

All informations ska enkelt kunna källas, granskas och ställas mot varandra för att kunna härledas på ett enkelt sätt i den politiska processen och dess beslutsvägar.

Dag #34 av 45 Dagar On Tour

Creative Commons

Vi uppmanar till spridning utav vårt material under "creative commons" där vi gärna ser till att du källar och länkar till denna sida och förbundets arbete.

Dag #34 av 45 Dagar On Tour

Publicering

All information kommer att publiceras på flera kanaler för att på ett enkelt sätt kunna leda till kunskapsdelning i ett upplysningssyfte.

Dag #34 av 45 Dagar On Tour

Kontribuera

Du kan vid vilket tillfälle som helst kontakta oss för att kunna kontribuera till detta arbete. Du kan kontakta oss via telefon eller e-post.

Dag #34 av 45 Dagar On Tour

Beslutsunderlag

Vårt arbete ska kunna användas som korrekt beslutsunderlag i hur du som småföretagare ska kunna manövrera i politiska beslut, men även i hur du ska kunna komma att påverka genom din konsumtion och opinion.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen