Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Dag #4 av 45 Dagar On Tour med Småföretagarnas Riksförbund.

Dag 4 av 45 Dagar On Tour

Ingrid Ohlsson styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund träffar Malin Ackermann. Den titulerade “demokratiaktivist” som brinner för att utmana urbaniseringsprocessen. Vad innebär det exakt? Vad finner Malin och Ingrid i “det goda samtalet” och vid fikan i Lycksele?


Är det spirituellt eller sund förnuft? Malin pekar flera gånger i samtalet om vikten på att varva ner och vara sig själv – det gäller inte minst som småföretagare. Man tävlar inte mot någon annan än sig själv till att börja med – sedan kan ambitionerna höjas och tävla mot andra. Det hetsas överlag för mycket från alla håll-och-kanter för att det ska verka sunt och hållbart för småföretagare, menar Malin.

Vad pekar samhällsutvecklingen på? Känns det för många småföretagare att man ska springa väldigt, väldigt fort och hinna med så många återtaganden som möjligt? Håller du med Malin? Vad har du för resonemang som småföretagare?

Ett samarbete med En Företagares Vardag som möjliggör 45 Dagar On Tour

I Lycksele Kommun får Mats Eriksson träffa småföretagaren Morgan Liljemark som driver Wild Lapland och kommunstyrelsens ordförande Roland Sjögren (KD). Även om en stor del av samtalet behandlar det som har varit är där viktiga läxor att ta med sig när man ska blicka framåt i kommunen, men även för småföretagare så som Morgan när man nu ska återstarta.

Hur reser man sig från en Mike Tyson knock-out, så som Morgan beskriver det. Hur hittar man styrkan att resa sig igen? Vad har Morgan fokuserat på i att kunna blicka framåt?

Roland flikar även hur svår omställningen har varit i en av de kommuner som har figurerat i media som en av svårast drabbade med skenande smittspridning under pandemin. Roland nämner själv vikten av att man måste dra ihop tillsammans och fokusera på den lokala bygdens företagare överlever denna “force majeure” för att kunna ha en chans att starta om på nytt.

Bägge Morgan och Roland är överens att den psykologiska aspekten av denna kris är inte över och är en viktig punkt att behandla för att kunna gå vidare. Detta både fysiskt i form av ork, men även psykologiskt i att kunna finna lösningar och ge sig den ro som behövs för att kunna sadla om verksamheten efter att pandemin lägger sig.

Ett samarbete med En Företagares Vardag som möjliggör 45 Dagar On Tour

Löpande inslag från dag 4 av 45 Dagar On Tour:

Relaterade uppdateringar:

HUR KAN DU STÖTTA VÅRT ARBETE?

Småförtagarnas Riksförbund är en politiskt obunden aktör som kämpar för småföretagarnas villkor för att kunna driva sin verksamhet på ett enkelt, tryggt och lönsamt sätt.

öppna värdegrunder

Dag #4 av 45 Dagar On Tour

Lista källor

Vi väljer att arbeta på ett sådant sätt där vi listar alla våra källor för att möjliggöra granskning av vårt arbete på ett transparent sätt.

Dag #4 av 45 Dagar On Tour

Öppen data

All informations ska enkelt kunna källas, granskas och ställas mot varandra för att kunna härledas på ett enkelt sätt i den politiska processen och dess beslutsvägar.

Dag #4 av 45 Dagar On Tour

Creative Commons

Vi uppmanar till spridning utav vårt material under "creative commons" där vi gärna ser till att du källar och länkar till denna sida och förbundets arbete.

Dag #4 av 45 Dagar On Tour

Publicering

All information kommer att publiceras på flera kanaler för att på ett enkelt sätt kunna leda till kunskapsdelning i ett upplysningssyfte.

Dag #4 av 45 Dagar On Tour

Kontribuera

Du kan vid vilket tillfälle som helst kontakta oss för att kunna kontribuera till detta arbete. Du kan kontakta oss via telefon eller e-post.

Dag #4 av 45 Dagar On Tour

Beslutsunderlag

Vårt arbete ska kunna användas som korrekt beslutsunderlag i hur du som småföretagare ska kunna manövrera i politiska beslut, men även i hur du ska kunna komma att påverka genom din konsumtion och opinion.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen