Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Dag #40 av 45 Dagar On Tour med Småföretagarnas Riksförbund.

Dag 40 av 45 Dagar On Tour

I Kivik gör Småföretagarnas Riksförbunds styrelseledamot Ingrid Ohlsson ett nedslag med Attitydresan under 45 Dagar On Tour för att prata med småföretagaren Camilla Carlsson och kommundirektören för Simrishamns kommun; Diana Olsson.

I Simrishamn finns 19 400 invånare och över 3000 företag. Ett av företagen som är verksamma i kommunen är Cake Cowboy som drivs av Camilla och hennes bästa vän. Företaget startades av en slump när vännen sprang på ett chokladföretag som var till salu. Utan att tänka efter något nämnvärt valde man att hoppa på och starta det som de själva beskriver som en chocolate saloon and grocery där det går att hitta allt från bakverk och delikatesser till keramik, väskor och smycken.  

I filmen får du ta del av samtalet mellan Camilla och Diana där de diskuterar samarbetet mellan kommunen och småföretagarna. Något som definitivt är säkert är att det finns en vilja till förändring och Diana som är inne på sin andra mandatperiod som kommundirektör säger att hon är medveten om att det finns saker att förbättra även om hon är stolt över hur näringslivsarbetet med att bli en företagsvänlig kommun ser ut. 

Vi säger tack till Camilla Carlsson, Cake Cowboy, och Diana Olsson, Kommundirektör Simrishamn, för att vi fick träffa er och diskutera företagande!   

I samarbete med En Företagares Vardag

I förra delen intervjuade Ingrid Camilla Carlsson som är en av två som driver Cake Cowboy. I denna film är det Mats Eriksson som byter ett par ord med andra halvan av duon bakom chocolate saloon and grocery; Markus Lundqvist.  

Precis som många andra småföretagare så beskriver Markus starten på pandemin som att allting stannade, nästan över en natt. Besökarna blev färre och restriktionerna gjorde att människor höll sig hemma. Markus blev såklart orolig och valde ett par veckor in i restriktionerna att skriva ett inlägg på Instagram. Han berättade om att Cake Cowboy även har en webbshop och vädjade till kunderna med ”Är det någon gång jag behöver mina kunder så är det nu”. Det gick en eftermiddag sedan rasslade det till i webbshoppen och byborna som tidigare stannat hemma insåg att man kunde stötta företaget genom att köpa take away. 

Trots en tuff tid så berättar Markus om hur pandemin födde något positivt och faktiskt till och med blev gynnsam för Cake Cowboy. Så pass att man denna sommar till och med vågat anställa sina första sommarjobbare någonsin! 

Stort tack Markus och Cake Cowboy för att ni delar med er av er berättelse och för att vi fick besöka er. Lycka till med allt framöver!    

I samarbete med En Företagares Vardag

Löpande inslag från dag 40 av 45 Dagar On Tour

Relaterade uppdateringar:

HUR KAN DU STÖTTA VÅRT ARBETE?

Småförtagarnas Riksförbund är en politiskt obunden aktör som kämpar för småföretagarnas villkor för att kunna driva sin verksamhet på ett enkelt, tryggt och lönsamt sätt.

öppna värdegrunder

Dag #40 av 45 Dagar On Tour

Lista källor

Vi väljer att arbeta på ett sådant sätt där vi listar alla våra källor för att möjliggöra granskning av vårt arbete på ett transparent sätt.

Dag #40 av 45 Dagar On Tour

Öppen data

All informations ska enkelt kunna källas, granskas och ställas mot varandra för att kunna härledas på ett enkelt sätt i den politiska processen och dess beslutsvägar.

Dag #40 av 45 Dagar On Tour

Creative Commons

Vi uppmanar till spridning utav vårt material under "creative commons" där vi gärna ser till att du källar och länkar till denna sida och förbundets arbete.

Dag #40 av 45 Dagar On Tour

Publicering

All information kommer att publiceras på flera kanaler för att på ett enkelt sätt kunna leda till kunskapsdelning i ett upplysningssyfte.

Dag #40 av 45 Dagar On Tour

Kontribuera

Du kan vid vilket tillfälle som helst kontakta oss för att kunna kontribuera till detta arbete. Du kan kontakta oss via telefon eller e-post.

Dag #40 av 45 Dagar On Tour

Beslutsunderlag

Vårt arbete ska kunna användas som korrekt beslutsunderlag i hur du som småföretagare ska kunna manövrera i politiska beslut, men även i hur du ska kunna komma att påverka genom din konsumtion och opinion.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen