Dag #6 av 45 Dagar On Tour med Småföretagarnas Riksförbund.

Dag 6 av 45 Dagar On Tour

Mats Eriksson styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund och hjärnan under halmhatten och bakom 45 On Tour tar pulsen på Haparanda.  För intervjun stannar man till framför Haparanda Stadshotell och intervjuar småföretagaren Susanne Wallin som driver just det anrika Haparanda Stadshotell och politikern Ida Karkiainen (S) från Haparanda som sitter i riksdagen.

Susanne är av de småföretagare som tillhör besöksnäringsbranschen som kollapsade under pandemin. Hon berättar om ångesten och oron att vid tidpunkten vara småföretagare med ett livsverk investerat tillsammans med familjen i den mest utsatta branschen av de alla. Hon pekar väldigt mycket på Ida och hur viktig det har varit att ha en lokal politiker förankrad i riksdagen för att snabbt kunna återberätta de svårigheter gräsrötterna hade till högsta beslutsfattningsorganet och känna att någon lyssnade.

Ida pekar på att det har varit en otrolig tuff period av omställningar för Sverige och att ledningsprocesserna för samverkan från riksdag till region och vidare till kommun har i dessa tider sats på sin allra högsta prövning. Hon är otrolig glad att kunna ha haft den konkreta dialogen med småföretagare direkt för att snabbt kunna vända till reala beslut i riksdagen som kan avhjälpa situationen.

Bägge är överens att dagens politiska situation är inte hälsosamt för Sverige och att Sverige behöver nu mer än någonsin en samlad regering med kraft som blickar framåt. Det är viktig att politiker inte tro sig att pandemin är slut på något sätt och att dess effekter har nu lagt sig. Det är dags för politiker att sluta med politisk tjabbel och verkligen ta itu med de fortsatta problem som pandemin har orsakat. Sommaren är bara ett pusta-ut-utrymme och det kan mycket väl komma en fjärde våg eller det kan komma att behövas fler vaccinationer än två stycken för att Sverige ska kunna stävja och hantera situation på ett bra sätt.

I samarbete med En Företagares Vardag

Löpande inslag från dag 6 av 45 Dagar On Tour

Relaterade uppdateringar:

HUR KAN DU STÖTTA VÅRT ARBETE?

Småförtagarnas Riksförbund är en politiskt obunden aktör som kämpar för småföretagarnas villkor för att kunna driva sin verksamhet på ett enkelt, tryggt och lönsamt sätt.

öppna värdegrunder

Dag #6 av 45 Dagar On Tour

Lista källor

Vi väljer att arbeta på ett sådant sätt där vi listar alla våra källor för att möjliggöra granskning av vårt arbete på ett transparent sätt.

Dag #6 av 45 Dagar On Tour

Öppen data

All informations ska enkelt kunna källas, granskas och ställas mot varandra för att kunna härledas på ett enkelt sätt i den politiska processen och dess beslutsvägar.

Dag #6 av 45 Dagar On Tour

Creative Commons

Vi uppmanar till spridning utav vårt material under "creative commons" där vi gärna ser till att du källar och länkar till denna sida och förbundets arbete.

Dag #6 av 45 Dagar On Tour

Publicering

All information kommer att publiceras på flera kanaler för att på ett enkelt sätt kunna leda till kunskapsdelning i ett upplysningssyfte.

Dag #6 av 45 Dagar On Tour

Kontribuera

Du kan vid vilket tillfälle som helst kontakta oss för att kunna kontribuera till detta arbete. Du kan kontakta oss via telefon eller e-post.

Dag #6 av 45 Dagar On Tour

Beslutsunderlag

Vårt arbete ska kunna användas som korrekt beslutsunderlag i hur du som småföretagare ska kunna manövrera i politiska beslut, men även i hur du ska kunna komma att påverka genom din konsumtion och opinion.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen