Från kärnkraft till röd WV bubbla

Vi besöker vårt medlemsföretag Retro Parts Engineering AB i Västervik, Ragnar Persson. Ragnar utbildade sig inom projektledning och styrsystem i Linköping och insåg ganska snart att utbildningen var så bred att han behövde en spjutspetskompetens. I sitt uppdrag som projektledare inom styrsysteminstallationer för ventilationsaggregat slog det Ragnar att detta hade han aldrig sett och än mindre tagit del av i sin utbildning, eftersom utbildningen var mest inriktad mot teoretiska ämnen. 

Så tänk om Ragnar fått en lärlingsplats inom sitt yrke och fått lära på plats av behöriga yrkessamma inom den branschen, vilken magi som kunnat uppstå.

Därefter arbetade Ragnar med Kärnkraftsfrågor gällande säkerhetsredovisning och dokumentation kring denna till SSM (Strålsäkerhetsmyndigheten) samt till sin uppdragsgivare.

Där mitt i allt kom möjligheten att nå sin dröm sedan länge, drömmen om att starta eget företag och att satsa på sig själv. Sagt och gjort, Ragnar startade sitt företag och fortsatte sitt uppdrag inom kärnkraft. 2018 tog Ragnar steget och köpte en egen lokal för att så småningom inhysa sin WV bubbla (årsmodell 1973). En bensindriven WV som nu skall få bli en elbil.

Nu är Ragnar tjänstledig för att studera Elfordonsteknik på högskolan i Trollhättan och denna gång är det hela tvärtom sedan förra utbildningen. Nu lär sig Ragnar teoretiskt hur han skall bygga om sin WV bubbla till elbil och målet är att kunna köra bilen till en sommar (vet inte vilket år ännu).

Tack Ragnar för att du delade med dig av din inspirerade livsresa så här långt och kom ihåg att hålla oss uppdaterade på vilken sommar du tar ut din fina röda WV bubbla på sin första tur i vackra Västervik.

I samarbete med En Företagares Vardag

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen