Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Bilismen

Förmånsbilar

Det finns drygt 300 000 förmånsbilar i landet. Villkoren för förmånsbilar har försämrats och kommer att försämras ytterligare både ur arbetsgivarens och ur den som utnyttjar bilens perspektiv.

Dagens pressrelease via MyNewsDesk

Förmånsbil

En förmånsbil ägs av arbetsgivaren, men den anställde får använda den både i jobbet och privat och blir därmed skyldig att betala förmånsskatt. Det finns drygt 300 000 förmånsbilar i landet. Villkoren för förmånsbilar har försämrats och kommer att försämras ytterligare både ur arbetsgivarens och ur den som utnyttjar bilens perspektiv. Mest syns detta i de fall fossilbaserade bilar erbjuds, kanske för att alternativ saknas, där rör det sig om stora skattehöjningar under bilens första tre år.

Men även den arbetsgivare som satsat på miljöklassade bilar kan redan nästa år förutse klara försämringar i villkoren. Bonus-Malus-reglerna skärps den 1 april, om budgetpropositionen antas, genom att man sänker gränsvärden för utsläpp och därmed utökar andelen fordonsägare som får betala Malus. Härutöver görs en höjning av förmånsvärdet från och med 1 juli och vidare planeras den 1 januari slopande av den tillfälliga nedsättningen av förmånsvärdet för vissa miljöanpassade bilar.

Också ur den anställdes perspektiv har reglerna för förmånsbil försämrats t ex genom införande av förmånsbeskattning på infrastrukturavgifter som trängselskatter. Höjda förmånsvärden tillkommer.

Sammantaget kan man förvänta sig att fler anställda väljer att avstå från förmånsbil vilket de givetvis vill bli kompenserade för.

"Nedan finner du information kring ikraftträdande och var i processen de ligger."
Bilismen - Förmånsbil
Sten Lindgren
Förbundssekreterare
Småföretagarnas Riksförbund

Pressrelease via MyNewsDesk

Bilismen - politiska förslag som påverkar småföretagare

Att kostnaderna för bilanvändning ökar drabbar småföretagare hårt. Småföretagarnas Riksförbund granskar vad som är på gång och hur detta påverkar medlemsföretagen. Kostnaderna ökar både för företaget och för den enskilde. Inom Småföretagarnas Riksförbund ser man detta som en oroande utveckling där det blir krångligare, dyrare och svårare att hänga med i vad som gäller.

HUR KAN DU STÖTTA VÅRT ARBETE?

Småförtagarnas Riksförbund är en politiskt obunden aktör som kämpar för småföretagarnas villkor för att kunna driva sin verksamhet på ett enkelt, tryggt och lönsamt sätt.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen