Jobbkreatörer eller jobbsabotörer

Om fyra månader är det val till Riksdagen och alla tycks vara överens om att jobben blir den stora valfrågan. Samtidigt tycks politikerna tro att de kan skapa jobb i Sverige genom att i stort sett göra ingenting för dem som kan fixa jobben.

Statsministern vill via ett fempunktsprogram skapa fler jobb. Jobba mer och längre, ordning och reda i finanserna, enklare att växa ut i Europa, utbilda arbetskraften och skapa bredare vägar in på arbetsmarknaden. Var finns motivationen för de enda som kan åstadkomma fler jobb? Jobbskaparna- småföretagarna? Jobben skapas inte av politiker vid sina skrivbord utan av de små företagarnas risktagande och mod. Få ord ödslas på hur dessa ska kunna motiveras att anställa fler medarbetare.

Huvudkonkurrenten till jobbet som statsminister har det besvärligt i frågan. Han vill också ha en aktiv näringspolitik så att företag växer och anställer fler. Han vill ha ett innovationsråd som under ledning av statsministern ska investera i Sveriges framtidsbranscher. Villkoren för de små och medelstora företagen skall förbättras. Företagens kostnader ska minskas genom att staten tar över den andra sjuklöneveckan. Samtidigt vill han fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga och dubbla krogmomsen. Jobben är vår främsta prioritering sägen han men prioriteringarna verkar något underliga. Jobbskaparna – småföretagarna prioriteras verkligen inte.

Var finns politiken som ger mod och vilja till landets småföretagare att utveckla sin verksamhet och låta företagen växa? Var finns insikten att det inte går att kreera jobb genom att vitt och brett tala om bättre företagsklimat utan att egentligen göra något. Var finns insikten att det är ganska lätt att sabotera jobb genom att försvåra för småföretagen att anställa. Var finns insikten att det bara är småföretagen som kan, vill och förmår anställa. Var finns insikten om vad som krävs för att fler människor ska kunna anställas. Var finns insikten om att utan jobbskapare blir det inga nya jobb i Sverige. Småföretagen är Sveriges motor och de kan inte tillåtas gå på tomgång.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen