Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Jag har inte haft några bokningar på en vecka nu, vad ska jag göra?

Jag har inte haft några bokningar på en vecka nu, vad ska jag göra?

Fråga:
– Jag driver egen salong och har inte haft några bokningar på en vecka nu. Är ensam i mitt AB och hittar inga lösningar. Det känns som jag går mot konkurs… jag vet inte vad jag ska göra?

Svar:

Du är tyvärr inte ensam om detta, många företagare sitter i samma sits och det är otroligt tråkigt att höra. Vi på Småföretagarnas Riksförbund har presenterat ett krispaket till riksdag och regering där vi föreslår att företagare i samma situation som du ska kunna sätta sitt bolag i vila under en kortare period så man kan få tillgång till A-kassa. Detta är ännu inte åtgärdat men vi hoppas att det går igenom.

 

Det du kan göra i nuläget är att kontakta din fastighetsägare och be om uppskov på lokalhyran, många är tillmötesgående och vill hjälpa just nu. I övrigt kan du se över din verksamhet, finns det vissa delar du kan fokusera mer på än andra – går det att överföra delar till det digitala? Dra in på utgifter, hitta fler sätt att öka inkomsten. Kanske kan du under ett tag fokusera på att sälja produkter online eller marknadsföra bokningar längre fram i tiden? Om det blir så att du landar i konkurs så jobbar vi på att ta fram information och strategier för hur man på bästa sätt hanterar en konkurs.

 

Så resonerar Småföretagarnas Riksförbund just nu.

 

ANNAN INTRESSANT EKONOMISK INFORMATION

Jag har inte haft några bokningar på en vecka nu, vad ska jag göra?

Nya krisåtgärder ska stötta företag genom pandemin

Nya förslag som ska stötta företag genom pandemin presenteras Regeringen går ännu en gång ut med nya förslag som ska hjälpa företag och enskilda personer genom coronapandemin. Förslagen innefattar att: – Göra sjukförsäkring och sjukpenning mer flexibelt för att minska risken att människor förlorar sin sjukpenning och för att fler ska få möjligheten att rehabiliteras

Läs mer »
Jag har inte haft några bokningar på en vecka nu, vad ska jag göra?

Omsättningsstödet förlängs

Enligt finansminister Magdalena Andersson (S) har 100 000 personer förlorat sina jobb på grund av corona.  Många företag befinner sig fortfarande i stor kris och det ser dessvärre inte ut att vända den närmsta tiden. För att stötta företagare har regeringen nu meddelat att man förlänger bland annat stödet för korttidspermittering och omsättningsstödet för företag

Läs mer »
Jag har inte haft några bokningar på en vecka nu, vad ska jag göra?

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Många enskilda firmor har drabbats hårt av Covid-19 men har inte kunnat nyttja de stödåtgärder som regeringen hittills har presenterat. Man har därför nu infört ett omsättningsstöd till enskilda näringsidkare.

Läs mer »

Vi sammanfattar småföretagarnyheter en gång i veckan och skickar en e-postsummering till dig.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen