• Jag har inte haft några bokningar på en vecka nu, vad ska jag göra?

Jag har inte haft några bokningar på en vecka nu, vad ska jag göra?

Fråga:
– Jag driver egen salong och har inte haft några bokningar på en vecka nu. Är ensam i mitt AB och hittar inga lösningar. Det känns som jag går mot konkurs… jag vet inte vad jag ska göra?

Svar:

Du är tyvärr inte ensam om detta, många företagare sitter i samma sits och det är otroligt tråkigt att höra. Vi på Småföretagarnas Riksförbund har presenterat ett krispaket till riksdag och regering där vi föreslår att företagare i samma situation som du ska kunna sätta sitt bolag i vila under en kortare period så man kan få tillgång till A-kassa. Detta är ännu inte åtgärdat men vi hoppas att det går igenom.

 

Det du kan göra i nuläget är att kontakta din fastighetsägare och be om uppskov på lokalhyran, många är tillmötesgående och vill hjälpa just nu. I övrigt kan du se över din verksamhet, finns det vissa delar du kan fokusera mer på än andra – går det att överföra delar till det digitala? Dra in på utgifter, hitta fler sätt att öka inkomsten. Kanske kan du under ett tag fokusera på att sälja produkter online eller marknadsföra bokningar längre fram i tiden? Om det blir så att du landar i konkurs så jobbar vi på att ta fram information och strategier för hur man på bästa sätt hanterar en konkurs.

 

Så resonerar Småföretagarnas Riksförbund just nu.

 

ANNAN INTRESSANT EKONOMISK INFORMATION

Förlängt omställningsstöd

Förlängt omställningstöd från den 19 oktober I veckan godkände EU-kommissionen förslaget om en förlängning av omställningsstödet. Omställningsstödet går att söka

Läs mer »

Hyresreduktioner

Inledning Om det är någon bransch som håller i nyckeln till hur samhället kommer att se ut framöver så är

Läs mer »

Vi sammanfattar småföretagarnyheter en gång i veckan och skickar en e-postsummering till dig.

Stå starkare tillsammans

Bli medlem