Nya krisåtgärder ska stötta företag genom pandemin

Nya förslag som ska stötta företag genom pandemin presenteras

Regeringen går ännu en gång ut med nya förslag som ska hjälpa företag och enskilda personer genom coronapandemin. Förslagen innefattar att:

Göra sjukförsäkring och sjukpenning mer flexibel för att minska risken att människor förlorar sin sjukpenning och för att fler ska få möjligheten att rehabiliteras tillbaka till sitt arbete. Behovet har belysts bland annat på grund av att vissa drabbas av långvariga effekter av Covid-19. Lagändringen föreslås träda i kraft i mars 2021. 

Göra om utformningen av det förlängda omställningsstödet. Regeringen preciserar nu att stödet för månaderna augusti till december ska delas upp i två perioder. För perioden augusti till oktober kan företag som tappat omsättning på minst 40 procent få stöd och för perioden november och december gäller minst 30 procent. Fasta kostnaden ersätts med en andel som motsvarar 70 procent av omsättningstappet och stöd under november och december kommer göras så generöst som möjligt utifrån EU:s tillfälliga regelverk för statsstöd för att fler företag ska klara sig igenom pandemin.

Införa ett nytt omsättningsstöd för handels- och kommanditbolag. Ett nytt stöd föreslås till handelsbolag där det är minst en fysisk delägare och stödet kommer att utformas med utångspunkt i reglerna som gäller för omsättningsstöd för enskilda näringsidkare.

Vi sammanfattar småföretagarnyheter en gång i veckan och skickar en e-postsummering till dig.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top