Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Vad innebär förslaget om sänkt skatt?

Vad innebär förslaget om sänkt skatt?

Fråga:
– Vad innebär förslaget om sänkt skatt?

Svar:

Regeringen föreslår att reglerna om periodiseringsfonder ändras tillfälligt så att de egenföretagare som drabbats hårt av följderna av Corona får sänkt skatt. De nya reglerna innebär att 100 procent av den skattepliktiga vinsten för år 2019 får sättas av till en periodiseringsfond. Maxtaket är 1 miljon kronor. Genom detta kan många få tillbaka den preliminärskatt som de betalat in under 2019. Förslaget gäller för dig som driver enskild firma och fysiska personer som är delägare i svenska handelsbolag.

 

De tillfälliga reglerna gör att den som driver enskild firma och fysiska personer som är delägare i svenska handelsbolag kan sätta av hela sin vinst för år 2019 till periodiseringsfond. Det gäller upp till högst 1 miljon kronor. För många som driver företag kan den skattepliktiga vinsten på detta vis sättas ned till noll kronor.

 

 

Så resonerar Småföretagarnas Riksförbund just nu.

 

ANNAN INTRESSANT EKONOMISK INFORMATION

Vad innebär förslaget om sänkt skatt?

Nya krisåtgärder ska stötta företag genom pandemin

Nya förslag som ska stötta företag genom pandemin presenteras Regeringen går ännu en gång ut med nya förslag som ska hjälpa företag och enskilda personer genom coronapandemin. Förslagen innefattar att: – Göra sjukförsäkring och sjukpenning mer flexibelt för att minska risken att människor förlorar sin sjukpenning och för att fler ska få möjligheten att rehabiliteras

Läs mer »
Vad innebär förslaget om sänkt skatt?

Omsättningsstödet förlängs

Enligt finansminister Magdalena Andersson (S) har 100 000 personer förlorat sina jobb på grund av corona.  Många företag befinner sig fortfarande i stor kris och det ser dessvärre inte ut att vända den närmsta tiden. För att stötta företagare har regeringen nu meddelat att man förlänger bland annat stödet för korttidspermittering och omsättningsstödet för företag

Läs mer »
Vad innebär förslaget om sänkt skatt?

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Många enskilda firmor har drabbats hårt av Covid-19 men har inte kunnat nyttja de stödåtgärder som regeringen hittills har presenterat. Man har därför nu infört ett omsättningsstöd till enskilda näringsidkare.

Läs mer »

Vi sammanfattar småföretagarnyheter en gång i veckan och skickar en e-postsummering till dig.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen