Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Småföretagarnas Försäkring – Corona Information

Småföretagarnas Försäkring - Corona Information

Information från samarbetspartners ”Småföretagarnas Försäkring”

Det här kan vara bra att veta kring olika försäkringar

 

”Småföretagarnas försäkring erbjuder flera olika försäkringslösningar för medlemmarna. Nedan följer information kring vad som gäller för några viktiga försäkringar. Utöver nedan information gäller försäkringsvillkoren. För fullständig information om försäkringarna, gå in på www.smaforetagarnasforsakring.se och läs mer.

 

Livförsäkring, olycksfallsförsäkring samt barnförsäkring

Försäkringsfall regleras i enlighet med gällande försäkringsvillkor för respektive produkt. Coronaviruset är i sig inte undantaget i försäkringsvillkoren.

 

Privatvårdsförsäkringen Privatvårdsförsäkringen täcker inte utredning och behandling av sjukdom som omfattas av smittskyddslagen. Coronaviruset omfattas av smittskyddslagen och privatvårdsförsäkringarna gäller därför inte för sådan sjukdom. Denna typ av sjukdom hanteras endast av den offentliga vården. För andra besvär fungerar försäkringen precis som vanligt. 

 

Inkomstförsäkring – tillägg till din A-kassa

Inkomstförsäkringen är en tilläggsförsäkring som kompletterar skyddet du får från din a-kassa och du behöver alltså vara medlem i en A-kassa för att kunna teckna inkomstförsäkringen. För att få tillgång till konkursskyddet behöver du vara medlem i SMÅA – Småföretagarnas a-kassa. Viktigt att veta är att när man blir medlem i SMÅA är kvalificeringstiden 12 månader. Detta gäller också för dig som tecknar till vår Inkomstförsäkring. Om du idag omfattas av annan A-kassa och byter till SMÅA och vill teckna vår inkomstförsäkring utgår ingen kvalificeringstid. För konkursskyddet gäller alltid 12 månaders kvalificeringstid. Någon begränsning i Inkomstförsäkringen på grund av Coronaviruset finns inte.

 

Intäktsförsäkring

Intäktsförsäkringen är en försäkring för att ersätta dina fasta kostnader om du blir sjuk. Med den här försäkringen får ditt företag ersättning om du skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka. Pengarna får du direkt och du kan använda dem till såväl fasta som rörliga kostnader i företaget. Det har ingen betydelse om du blivit sjuk på grund av Coronaviruset.

 

Läs mer om försäkringarna och hur du tecknar försäkring eller om du vill anmäla skada.

 

Har du frågor eller funderingar kring ditt och ditt företags försäkringsskydd, kontakta oss på Småföretagarnas försäkring, vi har öppet som vanligt, ring oss på telefon 08-5200 5672, eller maila på smaforetagarna@fuab.com eller besök vår hemsida via nedan knapp.

Vi sammanfattar småföretagarnyheter en gång i veckan och skickar en e-postsummering till dig.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen