Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hur förbereder jag mig för korttidspermittering?

Hur förbereder jag mig för korttidspermittering?

Fråga:
Vad kan jag göra för att förbereda mig för korttidspermittering?

Svar: 

För att kunna söka stöd för korttidsarbete måste arbetsgivaren visa att de i ett första skede utfört andra arbetsrättsliga insatser för att minska sina kostnader för arbetskraft såsom uppsägningar. Exempel från Tillväxtverket är uppsägningar av ej verksamhetskritisk personal som exempelvis temporärt anställd personal samt personal under provanställning.Även avtal om korttidsarbete måste ha tecknats mellan parterna för att du som arbetsgivare ska kunna få stöd.

 

A.) Arbetsgivare med kollektivavtal – stäm av med ditt kollektivavtal för att se om det finns stöd i centrala och/eller lokala kollektivavtal.

B.) Arbetsgivare utan kollektivavtal – på arbetsplatsen måste det finnas skriftligt avtal med minst 70 procent av arbetstagarna på driftsenheten. Tillväxtverket har gjort en mall för detta avtal som finns på deras hemsida. Där finns även mer information om driftsenheter med mera.

Så resonerar Småföretagarnas Riksförbund just nu.

ANNAN INTRESSANT EKONOMISK INFORMATION

Hur förbereder jag mig för korttidspermittering?

Nya krisåtgärder ska stötta företag genom pandemin

Nya förslag som ska stötta företag genom pandemin presenteras Regeringen går ännu en gång ut med nya förslag som ska hjälpa företag och enskilda personer genom coronapandemin. Förslagen innefattar att: – Göra sjukförsäkring och sjukpenning mer flexibelt för att minska risken att människor förlorar sin sjukpenning och för att fler ska få möjligheten att rehabiliteras

Läs mer »
Hur förbereder jag mig för korttidspermittering?

Omsättningsstödet förlängs

Enligt finansminister Magdalena Andersson (S) har 100 000 personer förlorat sina jobb på grund av corona.  Många företag befinner sig fortfarande i stor kris och det ser dessvärre inte ut att vända den närmsta tiden. För att stötta företagare har regeringen nu meddelat att man förlänger bland annat stödet för korttidspermittering och omsättningsstödet för företag

Läs mer »
Hur förbereder jag mig för korttidspermittering?

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Många enskilda firmor har drabbats hårt av Covid-19 men har inte kunnat nyttja de stödåtgärder som regeringen hittills har presenterat. Man har därför nu infört ett omsättningsstöd till enskilda näringsidkare.

Läs mer »

Vi sammanfattar småföretagarnyheter en gång i veckan och skickar en e-postsummering till dig.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen