Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Regering & co 8:e paket

Regering & co 8:e paket

Så har då regeringen presenterat sitt 8:e paket för ekonomiska åtgärder.

I Sverige har under mycket lång tid de flesta nya arbetena skapats i småföretag, men där är åtgärderna fortfarande begränsade.

 

Det är bra att regeringen & co insett att effekterna av corona-pandemins skadeverkningar blir mer långvariga och djupare än tidigare antaganden. Detta kan förstås genom det förlängda ansvaret för sjuklöneansvaret, men vad menar man med högkostnadsskyddet för augusti och september? Att ta bort krav på läkarintyg och uppmana människor att stanna hemma från jobbet om man är krasslig innebär ju att det naturligtvis måste vara den som fattar det beslutet som också tar de extra kostnaderna för dessa beslut.

 

Höjning av karensdagens ersättning med 104 kronor är ett vällovligt initiativ, men man måste komma ihåg att ansöka om ersättning för karensdagen. Kanske kunde nivån legat högre och att samtidigt reglerna förenklats så att ersättning för karensdagen kunde ske per automatik?

 

Att höja a-kasseersättningen är säkert bra för de som kan få tillgång till detta, men hur är det för alla andra? Eftersom alla a-kassor fungerar lite olika så innebär reglerna olika förutsättningar. För den som är företagare så innebär det en massa administration, vilket medför lång handläggningstid. Enligt den senast tillgängliga statistiken från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringar är den mediala handläggningstiden för Småföretagarnas a-kassa 17 veckor. Så hur ska man klara ekonomin fram tills man kan få del av det höjda beloppet?
Alltså återigen ett förslag för löntagare och inte företag och företagare.

 

Snälla regering & co, se till den som liten är och ge riktiga stöd till de minsta företagen i landet. Det är de som är mest sårbara.

Vi sammanfattar småföretagarnyheter en gång i veckan och skickar en e-postsummering till dig.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen