Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Staten sviker – igen!

Staten sviker – igen!
Småföretagarnas Riksförbund kräver och förväntar sig att stora fastighetsägare vågar ta ansvar och tänka mer långsiktigt.

Om det är någon bransch som håller i nyckeln till framtiden för hur samhället kommer att se ut, så är det fastighetsbranschen. De som äger alla lokaler där restaurangerna, frisörerna, caféerna och de små butikerna, som tappar sina kunder i rask takt, bedriver sina verksamheter i.

Pandemikrisen slår hårdast mot små service- och handelsföretag, vilka har tappat en mycket stor del av omsättningen, har små marginaler och där hyres- och lönekostnader utgör en mycket stor del av kostnadsmassan. Det handlar om livskraftiga företag som i vanliga fall betalar sina hyror i tid, men som nu behöver hjälp för att klara sig igenom en extrem period. Dessa företag är helt beroende av att snabbt få till rejäla hyressänkningar som kan hjälpa företagen att överleva den akuta krisen.Personal kan numera sägas upp eller permitteras med stöd från staten, men hyreskontrakt för lokaler har ofta lång uppsägningstid och hyresnivåer som är omöjliga att betala utan ett bra kundunderlag.

Fastighetsägarna kan välja mellan att driva sina hyresgäster i konkurs (eller till konkursens rand) eller att hitta lösningar som kan rädda många verksamheter genom den här krisen. Signalerna som Småföretagarnas Riksförbund hittills fått från våra medlemmar är att det är svårt att förhandla ned hyrorna för de allra flesta drabbade småföretagare. Det är bra att det statliga hyresstödet äntligen är på plats och godkänt av EU. Nu utgår vi – och tusentals krisande småföretag – från att fastighetsägare runtom i landet stiger fram och tar sitt ansvar, såsom regeringen tydligt nu också signalerat att man förväntar sig att fastighetsägarna ska göra.

Vi sammanfattar småföretagarnyheter en gång i veckan och skickar en e-postsummering till dig.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen