Angående upprättande av BIKUPAN

Angående upprättande av BIKUPAN

Denna sida har upprättats av Småföretagare för småföretagare

Coronakrisen har lamslagit många branscher och småföretagare i hela landet är i en fas av osäkerhet och oro. Regeringen levererar dagligen nya insatser för att bromsa en fullständig katastrof men det tar tid för myndigheterna att ställa om och genomföra insatserna i praktiken.

Vi småföretagare har tusen frågor men kan inte få svar från myndigheterna då de inte fått klarhet i hur de ska agera och hantera alla de sjukanmälningar, anståndsansökningar, permitteringsbesked som ska börja gälla omgående.

Därför har vi nu etablerat denna sida för att vi så snabbt som möjligt ska ge er småföretagare den information som behövs. Under tiden som myndigheterna jobbar på, hamnar man lätt i ett informationsvakuum. Istället för att drabbas av panik och låta oroskänslorna ta över finns det saker som du som företagare kan förbereda på egen hand. Kontakta leverentörer, reducera kostnader, samtala med personalen och nätverka med andra företagare för att känna ett mentalt stöd.

För att denna sida ska kännas som en plats där du kan få tips och råd har vi etablerat kontakter med jurister, auktoriserade redovisningskonsulter och företagsrådgivare, där de ställer upp och guidar er i en turbulent tid.

Vi har även direktkontakt med riksdag och regering som efterfrågar information kring vad ni som företagare kämpar mot/för i er direkta vardag. Därför kan du även på denna sida mejla oss dina berättelser som vi samlar, analyserar och beskriver för både media och politiker. Så vi tar gärna emot dina tankar via mejl.

Det kommer vara tuffa tider under en period och då måste vi småföretagare hjälpas åt och hantera situationen på bästa sätt. Vissa kommer klara sig bra, vissa kommer få det ekonomiskt tufft och vissa kommer även att behöva försättas sig i konkurs.

Kriser uppstår men är övergående, det viktigaste är att du och dina nära mår bra och har hälsan i behåll. Så oavsett vad som sker, se till att vi tar hand om varandra på bästa möjliga sätt.

 

Mattias Andersson

Koordinator, Bikupan

Småföretagarnas Riksförbund

 

Vi sammanfattar småföretagarnyheter en gång i veckan och skickar en e-postsummering till dig.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen