Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Brev från medlem: Alliansen en kvarnsten

Ja, både banker och andra storföretag har all anledning att fira “skattesänkardagen” – en liten extrabonus och en skvätt skumpa kanske, så här på fredagseftermiddagen? Och sedan bort med några fler bankkontor och anställda. Inga kontanter på banken – det är för dyr hantering. Kunderna fixar själva sina affärer numera på Internetbanken och betalar dryga avgifter för det, allt till bankernas fromma. I den mån att vi har någon bank, förstås. Inte många vill låna ut kapital till småföretag idag – det är för stora risker. Storföretagen får pengar över till nya maskiner som kan rationalisera bort ytterligare personal. Och kvar är vi småföretagare som tjänade 4000 spänn på skattesänkningen och som fortfarande inte har råd att anställa den medarbetare som så väl skulle behövas.

Alliansregeringen som vi trodde på och röstade på känns som en kvarnsten om halsen och jag kan inte tänka mig att dom sitter kvar efter nästa val. Vilka småföretag har fått alla lättnader
och förenklingar? Inga alls, vad jag vet, och då har jag pratat med ganska många olika branscher. Ingen småföretagare kan väl fortsättningsvis tro på ett enda ord som kommer från Alliansens företrädare?

Nu har vi lärt läxan, företaget säljs eller läggs ner. Blir det något över efter alla 3:12-regler och annat småföretagarspecial så tar vi pengarna och drar. Från Sverige och Europa. Vid nedläggning efterlämnar vi tio arbetslösa för Alliansen att försörja. God tur.

Medlem 800001727

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen