Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Brev från medlem angående trängselskatt

Brev från medlem

Hej Leif!

Jag heter Rasmus Burge och är delägare i Golvet i Focus Göteborg AB.
Jag talade med dig över telefon lite tidigare idag där du bad mig att maila dig.

Trängselskatten är något som påverkar småföretagare successivt påverkar fler och fler småföretagare i Sverige.
Först började de med skatten i Stockholm och du sa till mig att ni skrev insändare till flera olika tidningar.
Nu har beslutet kommit att införa trängselskatt i Göteborg.
För ett mindre företag som kör mycket bil blir det 300 kronor i veckan och 1200 på en månad för en bil.

Dessa kostnader kan bli det som tar knäcken på småföretag som har ett par bilar och inte har särskilt mycket buffert i kapitalet.
Du sa till mig när jag ringde att ni föredrar att jobba med frågor som berör hela Sveriges arbetsmiljö. Men frågan är hur länge tror du att det dröjer innan trängselskatten införs i Malmö och sen vidare till mindre städer så som Jönköping, Norrköping mfl.

Jag tror att som företrädare för småföretagarna måste vi sätta stopp för trängselskatten för att gynna marknaden för oss småföretagare.

MvH://Rasmus

 


 

Förbundet svarar

Hej Rasmus!
Tack för ditt mail angående trängselskatten.
Vi har full förståelse för din indignation över att bli straffad med extra kostnader i din verksamhet eftersom den innebär att ni måste köra era fordon in och ut i Göteborg för att besöka era kunder.
Som vi tidigare nämnde är vi en organisation som företräder småföretagare i hela landet och kan omöjligt lägga fullt krut på allting som kan förefalla viktigt. Trängselskatten har företagare i Stockholm levt med några år och nu är det dags även för Göteborg. Eftersom frågan är av kommunal natur och icke en riksdagsfråga kan vi inte ta upp den på den nivån.
Vi kan emellertid ta upp frågan på vår hemsida och där relatera till dina åsikter som vi delar. Detta kommer att ske inom kort och vi håller sedan frågan i minnet för att vid lämpligt tillfälle ta upp det med berörda politiker. Kanske kan vi väcka intresse för någon form av ”mängdrabatt” eller speciella regler för småföretagare som likt er måste köra bil ofta inom de områden som belastas med trängselskatt.
Vi förstår ditt dilemma lovar att göra vad vi kan. Alla frågor som underlättar för småföretagarnas verksamhet försöker vi ta upp och belysa i de möten vi har med riksdagsledamöterna och företrädare för de olika partierna.

Leif Svensson,
Förbundsordförande

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen