Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Brev från medlem

Hej Leif,Läste det senaste pressmeddelandet och kan inte annat än hålla med, eller rättare sagt, tur att någon fler tycker som jag. Man kan lätt börja fundera om man tänker “rätt” eller bara är allmänt förvirrad.

Moderaterna är väl närmast Gamla Socialdemokraterna vad jag kan förstå. Röstfiskepolitik, inte ett spår av nytänkande och en ingrodd misstro mot småföretagare. Så, vad är nytt?

 

Träffade förra veckan tre småföretagare, varav en åkare, och vi var överens om det mesta, men största samstämmigheten var utan konkurrens att vi inte ville att våra barn ska ta över. “Det är inte värt det”, som en sa och menade förstås arbetsbördan ställt mot lönsamhet, egen lön och “social oförmåga” som någon sa. “Man har aldrig tid att umgås med någon eller delta i aktiviteter som inte rör företaget”.

 

Har inte Alliansen (moderaterna) lyssnat eller är dom tondöva? När man som Reinfeldt uttrycker att “om arbetsgivaravgiften sänks lika för alla så stoppar företagaren det i egen ficka” är väl klassisk vänsterretorik? Man känner sig kränkt som företagare.

Varifrån kommer dom nya småföretagarna när vi absolut inte vill att barn tar över eller att företaget får läggas ned om det inte går att sälja? Jovisst, jag läser också tidningar och ser från gång till annan alla nyregistrerade företag som påstås öka, men vad döljer sig bakom siffrorna? Är det till AB ombildade enskilda firmor och handelsbolag? Är det hobbyföretag med knyppling på lediga stunder? Är det göralösa pensionärer som vill ha något att syssla med? Det får vi aldrig veta i någon statistik.

 

Jag känner inte att Sverige är framtiden.

Vh/ Britt Inger J

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen