Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Myndigheterna ser oss inte!

Hur kommer det sig när det gäller utredningar av olika slag, oavsett det gäller Försäkringskassan, Skatteverket eller andra Kommunala eller Statliga myndigheter, då tar beslutsfattare in specialister.

Men när det gäller utredningar som handlar om Småföretagare, då tar man in tjänstemän som aldrig har varit företagare? Hur kan det få gå till på detta sätt, det är mycket anmärkningsvärt och orättvist mot alla Småföretagare i landet. Dessutom kommer det inte att hända något alls, som vanligt.
Att ha den verklighet som vi småföretagare är i varenda dag, kan inte redovisas av en anställd tjänsteman, som inte är i samma sits.

Under ett flertal år har vi Småföretagare varnat om överutbildningar i olika branscher, som vi vetat skulle leda till arbetslöshet då det blir för många som ska dela på samma jobb.
Nu med facit i hand, med hög arbetslöshet men med lediga arbeten som få har utbildning för, är det för sent att ni inte lyssnat. Det är tragiskt att det ska behöva ta åratal, innan ni politiker bjuder in varenda bransch och Småföretagarorganisationer, för att ni kunna få vetskap om hur det ser ut på arbetsmarknaden och framtidens arbetstillfällen. Att inte lyssna på våra önskemål, utan sätta regler och lagar som inte överensstämmer med vår vardag, är dömt att misslyckas.

Vi Småföretagare har samma regler och personalansvar som stora industrier, om inte större, då vi står på samma golv som vår personal.  Vi har inte några möjligheter att vara med på upphandlingar, inte heller kan vi använda skattemedel på något sätt.
Nu vädjar ni politiker till oss Småföretagare. Frågan är, vad får vi tillbaka?

Att alla partier vill flirta med oss Småföretagare, där jobben finns, är ett hån mot alla som driver eget litet företag, ty ingen av er vill ha med oss i era utredningar, inte lyssna på vad vi har att säga, än mindre bjuda in oss eller ta till er av vad vi har att säga.
Hur länge måste vi ropa, för att bli hörda.

Siv Öberg ledamot
Småföretagarnas Riksförbund

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen