Svar: Myndigheterna ser oss inte!

Anser myndighetskraven (regelbördan) ökar

Tack för ditt inlägg, Siv Öberg. Håller helt med dig men anser att myndigheterna nog ser oss – när det handlar om regelverk och sanktioner av olika slag.
Som åkeriföretag har vi nu haft inspektion av Arbetsmiljöverket och fått klart för oss att det arbete vi bedrivit i nära fyrtio år har utförts på helt fel sätt. Att själv delta och finnas i verksamheten varje dag, året runt, är inte på långa vägar tillräckligt. Att varje dag ha en dialog med sina anställda duger inte.
Nej, nu kommer pekpinnen och regelverket fram och man får med jämna mellanrum under inspektionen ett slag på fingrarna för att slutligen förpassas till skamvrån med dumstruten på för, ve och fasa, inget finns dokumenterat! Eller har utförts på det sätt myndigheten anser lämpligt, oavsett hur dåligt det passar in i just din verksamhet.
Att under alla år haft liten personalomsättning, inga arbetsskador och lågt sjukskrivningstal, mest förkylning, väger lätt i sammanhanget och är inget som föranleder nämnda myndighetspersoner till ens ett positivt ord. Behöver jag tillägga att ingen av inspektörerna varit i närheten av att ha eget företag?

Redan idag är dygnet intecknat och fritiden obefintlig.Nu ska vi hitta ny tid någonstans att lägga på nya krav. Frågan är hur långt dygnet för en småföretagare kan vara? Hur många startar ett företag för att i huvudsak uppfylla ständigt ökande myndighetskrav? Tror Knoll & Tott (Reinfeldt & Borg) att detta är rätt medicin för att få fler företagare?

Av regeringens löften om regelförenklingar för småföretag har vi än inte sett något alls. Tvärtom, det blir värre och värre och jag undrar vilka som ska vilja eller orka ha ett småföretag i framtiden? Småföretagarna är redan idag grundlurade av regeringen Reinfeldt och oavsett nyans på framtida regeringar kommer naturligtvis myndighetskraven att öka för varje år för att till slut helt kväva entreprenörsandan. Ingen vill eller vågar satsa på något utan att först undersöka alla risker det kan innebära och då avstår man säkert, enmansföretag undantagna.

Är det konstigt att småföretagarnas barn ofta avstår från att själva starta eller överta företag? Inte alls, har man sett det från insidan så tänker man inte ens tanken. Vi har fem – som inte tänkt tanken. Reinfeldt & Borg, var har ni tänkt er att rekrytera?

En SFR medlem som gett upp hoppet.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top