Ungdomsarbetslösheten

Politikerna begriper tydligen inte hur arbetsplatser kommer till eftersom man enbart talar om storföretag och mellanstora företag vad gäller Sveriges framtida ekonomi. Våra största arbetsplatser idag finns hos företag som startades för kanske 100 år sedan eller hos företag som har majoriteten av sina arbetsplatser utanför Sveriges gränser. Vi kan inte hoppas på att politikerna skall förstå oavsett vilken regering vi har.

Varför ska arbetsgivare bestraffas med arbetsgivaravgifter när man skapar jobb? Arbetsgivaravgiften för microföretag och tvånget att skriva på kollektivavtal gör att många enmans och tvåmansföretag stannar i växten och dessa små arbetsgivare tycker överhuvudtaget inte att det lönar sig att riskera att anställa och därför får våra ungdomar inte de praktikarbeten de så väl behöver. Småföretagare vill inte ha tvingande kollektivavtal och arbetsgivaravgifter för en eller två nyanställda. Detta är ett stort problem för de microföretag som egentligen drömmer om att få växa. Släpp microföretagarna loss och slopa arbetsgivaravgiften för enmansföretagen som vill nyanställa och framför allt låt inte facket få totaldiktatur över arbetsmarknaden.

Tänk om alla små arbetsgivare kunde få sina röster hörda. 70.000 medlemmar i företagarna 29.000 i Företagareförbundet och ca 14.000 i Småföretagarnas Rikförbund borde vara krafter som regeringen skulle lyssna på. Men jag får känslan av att Littorin har förvandlat sig själv till fackkramare och inte törs säga ifrån. Vi har försökt att förklara för politikerna i många år att det är vansinne att straffa arbetsgivare som anställer och skaffar jobb med höga arbetsgivaravgifter och byråkrati. Som småföretagare vill man inte ha ett tvingande kollektivavtal och man vill inte heller ta risken av att anställa. Ändra på dessa enkla problem och ungdomsarbetslösheten är löst.

 

JBW 11/5

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top