ELDSJÄL
_DSC9649

Namn: Anne-Louise Kroon
Företag: CoOperate i Söderköping AB
Antal medarbetare: 1

Anne-Louise Kroon

1. Vad ville du bli när du var liten?

– Jag ville bli ”missionär” och arbeta med att hjälpa svältande barn i tredje världen (jag visste nog inte vad en missionär var, utan menade hjälparbetare).

2. Vilka egenskaper tror du det är som har gjort dig till en entreprenör?

– Jag har en positiv människosyn är lösningsorienterad och envis.

3. Vilka förändringar anser du är viktigast för att främja småföretagandet?

–  Höja och förbättra attityden gentemot oss som driver eget, det finns tyvärr en inställning som säger att vi inte bidrar till utveckling och tillväxt utan är tärande (och tjänar stora pengar).

– Vi måste få samma skyddsnät, sociala trygghet, ansvar och samhällsservice som alla arbetstagare och tjänstemän i samhället

– Separat regelverk måste finnas för små och enskilda företag som enbart verkar i Sverige de ska inte likställas med stora och multinationella företag

– Ute i kommunerna måste det finnas mer kunskap, direktstöd och förståelse när det gäller småföretagande. Idag ligger det oftast på regionnivå.

4. Dina bästa råd till någon som vill starta eget?

– Var övertygad själv om din affärsidé. Var inte rädd för att ta hjälp och samarbeta med andra. Nätverket av andra företagare kan vara det viktigaste man har för att ständigt jämföras och matchas emot.

5. Vad längtar du efter mest just nu?

– Jag önskar att vi snart kommer ut ur pandemin och alla affärshämmande och sociala restriktioner. Att jag och min familj och mina vänner kan få träffas på ett normalt sätt igen.

6. Var kommer din eldsjäls-energi i från?

– Jag har alltid fått en inre tillfredställelse av att hjälpa och se människor och organisationer att utvecklas och växa. Jag är uppväxt i ett enkelt men tryggt hem men med knappa resurser. Därför tror jag att det betyder mycket för mig att se möjligheter i allt som dyker upp i min väg.

7. Berätta litet om din företagsresa.

– Jag utbildade mig till kock och kallskänka och ville driva egen restaurang men insåg efter ett par års arbete att det var en lång väg dit. Jag startade istället mitt första företag som 19-åring – en vintagebutik, med kläder från 30-40- och 50-talet och utförde även ändringsömnad. Sedan dess har jag växelvis gått in i anställningar, utbildningar och sedan startat eget igen.

Efter 20 år som anställd inom Teknisk industri där jag arbetade med ekonomi, inköp och logistik har jag blivit bra på att se hur saker fungerar från ”ax till limpa”.

Det är kunskaper som jag haft användning av som företagare. Jag har startat och drivit totalt fyra stycken – inom friskvård, hälsa och handel.

Jag har insett att jag gillar att starta, bygga och utveckla. Jag är ingen förvaltare.

Sedan tre år driver jag nu en fantastiskt fin mötesplats och ett kontorshotell i Söderköping. Affärsidéen drivs av:  Att genom samverkan hitta resurser och möjligheter som behövs för att få fler företag att utvecklas växa lokalt. Det är ett resurscenter för företag som jag själv har saknat när jag startat och drivit mina företag  

8. Vem har inspirerat dig?

– Jag vet inte att jag har haft någon person som förebild. Men jag har alltid drömt om och tänkt att det goda livet och det goda samhället existerar och att alla människor ska ha möjlighet att uppfylla sin dröm. Sedan har jag under livets gång träffat många fantastiska och inspirerade människor. Jag älskar verkligen att lyssna på gamla, gärna kvinnor, som berättar om sin oftast långa och tuffa livsresa som kvinna, företagare och ledare.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top