ELDSJÄL
Peter Munteanu

Namn: Peter Munteanu 
Företag: Yogobe  
Antal medarbetare: 17 

PETER MUNTEANU

1. Vad ville du bli när du var liten? 

 – Haha, mitt tidigaste minne är att jag som sjuåring berättade för min farfar att jag skulle bli “Industrialist” och på mitt eget sätt, är det kanske precis det som jag har blivit i min roll som grundare och VD för Yogobe, Nordens idag ledande digitala aktör inom hälsa, friskvård- och träningsindustrin? 

2. Vilka egenskaper tror du det är som har  gjort dig till en entreprenör?

– Min nyfikenhet, ett brinnande och genuint intresse för att möta människors behov samt tillfredställelsen och kicken av andras tacksamhet för något jag gör, är det som sporrar mig att ständigt göra mer, bättre, tydligare, finare och mer autentiskt. 

3. Vilka förändringar anser du är viktigast för att främja småföretagandet?

– Vi måste fortsätta och även öka takten vad gäller att inspirera, fostra och utbilda unga människor att följa sin magkänsla, ta egenansvar och vilja jobba hårt och dedikerat för att hållbart kunna skapa, bidra och positivt förändra den värld och det samhälle vi alla delar. Vi måste se över skattetrycket mot unga bolag såväl som tryggheten och incitamenten för småföretagare att vilja starta och låta sitt bolag växa  över tid, mycket på bekostnad av sig själv. Man behöver ge ett tydliga stöd från samhället och förutsättningar att bidra till ökad sysselsättning och gynna den kraft som finns i ett entreprenöriellt land som Sverige.

4. Dina bästa råd till någon som vill starta eget?

– Arbeta dedikerat, fokusera på need-to-have (inte like-to-have) till dess att du nått relativ lönsamhet och anpassa din verksamhet efter dina ekonomiska förutsättningar så att inte ämnet “Pengar” grusar dina drömmar och din vision. Om du vill något så kan du ta dig tid. Sätt bara en realistisk och uttalad plan och följ den. Rom byggdes inte över en natt och jorden skapades inte på sju dagar och sju nätter. Viktigt också att du följer din magkänsla. Lyssna gärna på andra, men behåll bara godbitarna och gör ingenting som inte känns helt rätt. Du vet bäst och om det inte blir som du tänkt så är det ditt ansvar, inte någon annans. Slutligen: Ge aldrig upp. Motgångar och misslyckanden är en stor del av resan så ta med den vetskapen in genom dörren! Välkommen. 

5. Vad längtar du efter mest just nu?

– Mer tid med min familj. Jag hoppas och längtar också efter ett 2021 som medför mindre brandsläckning än Covid-året 2020, mer flow, fler skratt och färre överraskningar över lag. 

6. Var kommer din eldsjäls-energi i från?

– Den har nog alltid funnits inom mig och kultiverades vid tidig ålder av min far. Han visade mig väldigt tidigt att jag hade vingar och blåste med sin visdom och mentorskap upp den låga som hjälpt min själ brinna genom livet vad gäller att våga tänka fritt, obegränsat och med ständig övertygelse om att jag löser precis allting jag tar mig an i livet. 

7. Berätta lite om din företagsresa

– Jag är född in i en företagarfamilj inom bygg- och smidesbranschen och startade en rad mindre initiativ under mina tidigare år. Under Handels-tiden tog det fart ordentligt när jag träffade likasinnade. Att göra saker tillsammans är nyckeln. Jag märkte tidigt att jag är starkt värderingsstyrd och efter en omfattande utbrändhet följer jag idag väldigt tydligt min inre kompass i arbetet med att bygga Yogobe.com, Yogiraj.com och Yogagrossisten.se. De är alla verksamheter som syftar till att bidra till hållbar hälsa och välbefinnande för individ och samhälle. Jag gör sånt jag älskar, arbetar med individer som jag respekterar och kan bara tänka mig att sälja något jag står för. 

8. Vem har inspirerat dig?

– Jag inspireras ständigt av dem som ger av sig själva till förmån för andra. Av dem som står grundade i sina värderingar. Av alla som är modiga nog att möta sig själva och andra med sårbarhet och medkänsla. Framgång inspirerar också mig och då definierar jag framgång som ett tillstånd där man känner lycka över den man är, det man gör och där man är i livet. 

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top