Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
expressen

Småföretagarnas Riksförbund i Expressen, 2019.08.25

expressen

Minska regelkrånglet för Sveriges småföretagare nu


Att vara småföretagare innebär en vardag fylld med komplicerade ansökningar, intyg och regler att följa. Dessa tidskrävande och svårtolkade regler skrämmer tyvärr bort många av alla de duktiga entreprenörer som finns i vårt land. För att vi småföretagare ska finnas kvar krävs ett minskat regelkrångel.

De flesta människor, både privatpersoner och politiker, vill ha levande stadskärnor och landsbygd, men då behöver vi våra blomsterhandlare, matbutiker, kaffebarer och hantverkare. Och våra värdefulla
småföretagare måste få tid att ägna sig åt sin kärnverksamhet – inte åt regelkrångel. Småföretagare (med 0–9 anställda) står för så mycket som 96 procent av landets företag, och det säger sig själv att vi är viktiga för att näringslivet ska fungera. Men tyvärr tycker inte alltid politikerna och tjänstemännen så.

 Med svårtolkade regler, höga administrativa krav och arbetsgivardeklaration på individnivå är det inte direkt lätt att driva ett litet företag i Sverige. Tvärtom är det ofta en kamp att klara av all tidskrävande och kostsam administration.

Administrativa bromsklossar.
I dag kan en person som på våren bestämmer sig för att driva ett sommarcafé få vänta till hösten innan alla tillstånd är klara, och då är det inte längre aktuellt att öppna.

 Dessa långa ledtider och administrativa bromsklossar motverkar ett blomstrande och levande samhälle med secondhandbutiker, webbyråer och byggfirmor sida vid sida.

Dags att lyssna.
Vi önskar att politiker och beslutsfattare lyssnar på oss småföretagare när de utformar nya lagar och regler. Företagare ska inte behöva anlita dyra konsulter för att till exempel kunna förstå sig på lagstiftningen och hur man fyller i blanketter.

Varför ska du ansluta dig till Småföretagarnas Riksförbund?

Småföretagarnas Riksförbund driver långsiktiga och aktuella näringspolitiska frågor som ska gynna dig som småföre-tagare med målet att det ska vara tryggt, enkelt och lönsamt för dig att driva din verksamhet. Allt från enstaka frågor runt regelkrångel till större omfattande näringspolitiska krav som en sänkning av arbetsgivaravgifter eller hur pensions- läget ser ut för småföretagare.
Vi är dock inte enbart en organisation som kan föra din och alla småföretagares talan i de politiska korridorerna. Vi finns också där för att stötta dig som småföre-tagare i din vardag.

Konkreta exempel är juridiska frågor där ett medlemskap hos oss ger dig tre kostnadsfria konsultationer per år och att vi upphandlat en online- baserad tjänstepensionslösning special-anpassad för dig som småföretagare. Vi sprider dagligen kunskap och information om hur du kan förbättra din verksamhet och hur du kan driva ditt företag mer effektivt. Vi vill helt enkelt hjälpa dig som medlem hos Småföretagarnas Riksför-bund att bli en bättre företagare – till gagn för dig och dina medarbetare. Det är viktigt för vårt fortsatta arbete och ger dessutom ditt företag konkreta fördelar, att du som småföretagare eller

som planerar att starta företag ansluter dig till Småföretagarnas Riksförbund. Kom ihåg att upp emot 80 procent av alla nya arbetstillfällen skapas av just småföretag, något som är enormt viktigt för Sveriges positiva utveckling och den svenska arbetsmarknaden.

Välkommen att bli en Småföretagare med oss!

Bli medlem redan idag!
ANMÄL DIG HÄR!

 
 

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen