Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Familjerätt för småföretagare

Hur gör du som småföretagare för att kunna särskilja på vem som äger vad och vilket ansvar som finns i företaget när det gäller familjen? Har du en framtidsfullmakt? Vad skulle hända om du skiljer eller separerar? Har din förre detta rätt till bolaget?

I sommar fyller uppstickaren bland privatjuridiska handlingar fem år! Det handlar förstås om framtidsfullmakten.

Framtidsfullmakter har sedan lagen stiftades 2017 seglat upp bland de viktigaste och mest populära juridiska dokumenten. Orsaken är enkel och stavas godmanskap. Om man drabbas av sjukdom eller en olycka som hindrar en från att kunna fatta egna beslut, var förr det enda alternativet att få en god man utsedd av tingsrätten. Vissa fullmakter fanns ju även då, som hos bank och apotek, men för att exempelvis ha kontakt med vård och myndigheter eller köpa och sälja egendom krävdes en god man. Godmanskap innebär en process som man själv saknar full kontroll över.

Framtidsfullmakten ger, till skillnad från godmanskap, var och en möjlighet att i förväg själv bestämma dels vem som ska få fullmakt att företräda en, dels vad fullmaktshavaren ska få och inte få göra. Många par väljer att ge fullmakt till varandra. För två nästan identiska framtidsfullmakter erbjuder Nordbro paketpriset 3 500 kr ink. moms (en framtidsfullmakt kostar 2 900 kr ink. moms).

Välkommen att kontakta Nordbro för att få korrekta framtidsfullmakter upprättade!

Är du tveksam på hur du ska hantera ett juridiskt ärende, som medlem i Småföretagarnas Riksförbund,  alltid 3 x 30 minuter juridisk rådgivning  som ingår i ditt årliga medlemskapsavgift. Tveka inte att ringa in för att vi ska kunna koppla dig till Nordbro och den jurist som kan hantera ditt ärendet på bästa sätt.

Se även viktiga frågor och svar nedan som kan upplysa i jurdiska ärenden

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen