Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uteblivna anställningskontrakt bäddar för dyra missförstånd

Visste du att man som arbetsgivare är skyldig att skriftligen meddela den anställde vilka avtalade anställningsvillkor som gäller? Om detta inte görs innebär det ett brott mot LAS som medför skadeståndsskyldighet för arbetsgivaren.

Ett misstag som många arbetsgivare gör är att de glömmer bort att upprätta kontrakt för så kallade behovsanställningar eller timanställningar. Den typen av anställning regleras över huvud taget inte i LAS, varför det är extra viktigt att ha skriftliga avtal. Risken är annars stor att den typen av anställning ses som en tillsvidareanställning, trots att det inte var avsikten. Tillsvidareanställning är nämligen utgångspunkten om ingenting annat kan visas.

Det finns bara fördelar att som arbetsgivare tydligt formulera vilka rättigheter och skyldigheter som gäller för varje anställning. Undvik missförstånd och eventuella tvister genom att ha bra anställningsavtal till alla anställda, oavsett anställningsform. Nordbro erbjuder just nu förmånliga priser för Småföretagarnas Riksförbunds medlemmar när det gäller avtal, som självklart anpassas efter just dina specifika behov.

Anställningsavtal – 1 875 kr exkl moms
Anställningsavtal med konkurrensklausul  – 3 375 kr exkl moms

Är du tveksam på hur du ska hantera ett juridiskt ärende eller anställningsavtal har du, som medlem i Småföretagarnas Riksförbund,  alltid 3 x 30 minuter juridisk rådgivning  som ingår i ditt årliga medlemskapsavgift. Tveka inte att ringa in för att vi ska kunna koppla dig till Nordbro och den jurist som kan hantera ditt ärendet på bästa sätt.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen