Sverige är världens tredje mest innovativa land

När världens mest innovativa länder utsågs i FN:s immaterialrättsorganistaion WIPO:s årliga mätning på Global Innovation Index, placerade sig Sverige på tredje plats.

– Vi är mycket stolta över att Sverige på nytt är ett av världens mest innovativa länder. Vår innovationskraft ger oss möjligheter att möta den gröna och digitala omställningen, att skapa nya produkter och tjänster som kan påverka lokalt och globalt och skapa fler jobb i Sverige. Innovation driver tillväxt och företag som tar tillvara och utvecklar sina immateriella tillgångar har goda förutsättningar att växa, säger Peter Strömbäck, generaldirektör för PRV.

WIPO:s The Global Innovation Index undersöker 132 länders innovationsmöjligheter och resultat utifrån 80 indikatorer. Förutom kriterier som patent och varumärkesansökningar, har man även indikatorer för skapande av appar för mobiltelefoner, export av högteknologi, politiskt klimat, utbildning, vetenskapliga publikationer, infrastruktur och idéskapande. Rankingen har publicerats årligen sedan 2007.

Världens 10 mest innovativa länder 2022:
1 Schweiz
2 USA
3 Sverige
4 Storbritannien
5 Nederländerna
6 Sydkorea
7 Singapore
8 Tyskland
9 Finland
10 Danmark

Denna artikel är sedan tidigare publicerad i Bra Affärer

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen