Lars Strömberg

Styrelseledamot Lars Strömberg

Lars Strömberg är proffs på att nätverka. Han är engagerad och seriös i allt han gör. Oavsett om det gäller det egna bolaget Solspecialisten i Sverige AB eller Småföretagarnas Riksförbund och Rotary.

Lars Strömberg var en av de första företagarna som anslöt sig till Småföretagarnas Riksförbund. ─ Som företagare känns det viktigt att vara med i en organisation som fokuserar på att skapa ett bättre småföretagarklimat i Sverige. Ju fler vi är desto starkare blir vi, konstaterar Lars, som har sett hur förbundets medlemmar kraftigt vuxit sedan starten 2010.

Raka och tydliga
─ Vi har idag en bra bit över 20 000 småföretagare i förbundet. Vi har skapat en serviceinriktad organisation där vi jobbar med en rad olika näringspolitiska frågor. Vi vill bland annat minska regelkrånglet, införa ett arbetsplatsförlagt lärlingssystem, förbättra det sociala skyddsnätet och förändra och anpassa lagen om offentlig upphandling (LOU) till småföretagarnas villkor. Vi erbjuder juridisk rådgivning, deltar i olika mässor och event, är aktiva inom sociala medier och ordnar egna träffar med våra medlemmar. Vi är raka och tydliga i vårt budskap och jag upplever att både allmänheten och politiker är både intresserade och hyser stor respekt för vårt arbete. Vi är det självklara valet för Sveriges småföretagare.

Intresserad av företagande
Även om det var under tiden som förtroendevald i studentkåren vid Handelshögskolan i Göteborg som han lärde sig att nätverka, fanns nog den sociala kompetensen med från unga år. Lars är uppvuxen i Göteborg och blev tidigt intresserad av entreprenörskap.
─ Det var många i min omgivning som var företagare. Och jag tyckte att de levde ett spännande liv.

Satsar på solenergi
I dag driver Lars Strömberg företaget Solspecialisten i Sverige AB. Solspecialisten har lång erfarenhet inom solenergi och byggnadsteknik.
─ Om vi inte vill bli bortvalda och utkonkurrerade är det dags att börja ge tillbaka av det vi tar mest av, nämligen miljön, säger han och tillägger att Sverige ligger långt efter andra länder, exempelvis Tyskland, när det gäller installationer av solceller.
─ Vi kan inte längre skylla på att solceller inte fungerar i det nordiska klimatet, snarare är det tvärtom. Solceller trivs både i regn och i kyla. Med andra ord är solceller mer optimalt för Sverige än för till exempel södra Italien, där de lätt dammar igen.

Måste bli tryggare
Lars Strömberg betonar att småföretagarklimatet i Sverige måste bli bättre.
─ Framförallt måste det bli tryggare att vara småföretagare. Många känner inte till hur dåligt det sociala skyddsnätet är. Och det är alltid de svaga som drabbas först. Därför är det så viktigt att vara medlem i Småföretagarna. Vi håller oss uppdaterade när det gäller frågor som rör småföretagande och når snabbt ut med information via sociala medier och digitala nyhetsbrev. Undrar man som medlem över något är det lätt att ringa eller mejla vårt kansli i Höganäs. Vi är till för våra medlemmar!

Text: Maria Boborg-Trané

Namn: Lars Strömberg
Bor: Ramlösa utanför Helsingborg
Intressen: Segling, resor
Motto: Livet ska vara meningsfullt och roligt
Sagt om Lars: Positiv, hjälpsam, engagerad

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top