Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

3 tips för att få fler kunder

Att ha kunder i sin verksamhet är grunden till att generera en inkomst och för den som vill livnära sig på sitt företag är det viktigt att denna bit fungerar. Ibland kan det kännas hopplöst att få nya kunder men framförallt svårast kan det vara när man är nystartad. Här kommer ett par tips på hur du får fler att vilja köpa din produkt/tjänst!

Hur får jag fler kunder till min verksamhet?

1. Ha koll på din produkt och din målgrupp

Att du har koll på din produkt/tjänst är egentligen A och O för att du ska kunna sälja den. Berätta sedan om den på rätt sätt. Se det ur kundens perspektiv – vad är viktigt att veta, varför behöver kunden den här produkten/tjänsten, vad tjänar kunden på det? Här ingår även att du har riktigt bra koll på din målgrupp för att kunna anpassa ditt budskap på rätt sätt.

2. Marknadsföring

Om du säljer en tjänst eller produkt som egentligen inte sticker ut särskilt mycket så våga sticka ut i din marknadsföring. Ledorden ”syns du inte finns du inte” är hårda men sanna när det gäller att få nya kunder. Var aktiv i sociala medier, gör nyhetsbrev, blogga och marknadsför det du säljer för att få in fler kunder. Känner du att du inte har så bra koll på marknadsföring så anlita någon som kan, låt det kosta lite och se det som en investering istället för utgift. Vill du inte anlita någon så läs på, titta på videos, gå en gratis onlinekurs eller liknande.

3. Nätverka och samarbeta

Genom att lära känna andra företagare kan du få bra stöd och tips på hur man kan arbeta. I förlängningen kan ditt kontaktnät också generera nya kunder. Gå på nätverksträffar och samarbeta med andra företag som har samma målgrupp som du men inte är direkta konkurrenter.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen