Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

3 tips om julgåvor till dig som driver företag

Det har kommit till den tiden på året då det är dags att tänka på julgåvor till personal och anställda. Som företagare är det lätt att glömma bort att man själv faktiskt också är anställd. Vi vill därför passa på att påminna er om 3 saker gällande det här med julgåvor till företag!

1. Värdet på julgåvor och coronagåvor har ökat

Detta året har man ökat beloppet en julgåva och en coronagåva får vara värd. Du får alltså detta år ge bort julgåvor till din personal som kostar upp till 500 kronor inklusive moms och coronagåvor som kostar upp till 2000 kronor inklusive moms.

2. Slå ihop julgåva och coronagåva – få en riktigt fin julklapp

Har du inte redan gett dina anställda en coronagåva? Passa då på att ta tillfället i akt och slå ihop din coronagåva med julklappen och köp något riktigt fint för att visa din uppskattning. Beloppet som du kan nyttja blir då 2500 kronor inklusive moms.

3. Glöm inte att ge dig själv en gåva

Att ge sina anställda en gåva är ofta självklart men mer sällan tänker man som småföretagare på sig själv. Du har också arbetat hårt detta året, passa på att ge även dig själv en liten present. Du som driver aktiebolag har rätt att ta emot en skattefri gåva från bolaget, oavsett om du är ensam i bolaget eller om du har anställda. Har du däremot en enskild firma får du tyvärr inte göra något avdrag på en gåva till dig själv men du får fortfarande lov att ge skattefria julgåvor till din personal!

Informationen som ges är aktuell för år 2021. Vill du ha koll på exakt vilka regler som gäller för julgåvor, coronagåvor och annan aktuell information så läs mer på Skatteverkets hemsida.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen