Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Anstånd med skatter återkallas

Under pandemin våren 2020 infördes möjligheten för företag att få anstånd med att betala skatter och avgifter till Skatteverket och sedan dess har 58 341 företag beviljats tillfälliga anstånd enligt Lagen om anstånd med inbetalning av skatt i vissa fall. Idag har cirka 30 000 företag kvar sina anstånd. Övriga anstånd är återkallade, oftast på eget initiativ av företaget.

Nu börjar Skatteverket återkalla de kvarvarande avbetalningsplanerna. Idag lämnas cirka 300 företag med avbetalningsplan till Kronofogden för indrivning. Skatteverket kommer att återkalla avbetalningsplanerna för dessa företag där skulden inte har betalats inom månad.

– I ett första skede handlar det om cirka 300 företag som omfattas av återkallelserna. Totalt har 8 646 företag en avbetalningsplan så det är en mindre andel, säger Tomas Envall, sektionschef inom borgenärsverksamheten på Skatteverket. Lagen kompletterades förra våren så att företag som har haft anstånd i två år kan beviljas en avbetalningsplan i maximalt 36 månader, något som hittills 8 646 företag utnyttjat.

– Fler företag kommer att ansöka om anstånd med avbetalningsplan framöver i och med att deras anstånd förfaller efter att de utnyttjat sina första två år. I februari förväntar vi oss en tydlig ökning av antalet ansökningar då många anstånd uppnår sin tvååriga gräns, säger Tomas Envall.

skatteverket.se

Denna artikel är sedan tidigare publicerad i Bra Affärer

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen