Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Återtagandet av Föllinge golv

I detta poddavsnitt i samarbete med “Firman och jag”  har Rikard Eriksson i Jämtland tagit över farfars sågverk och återupplivat Föllinge golv.

Farfadern, Erland Eriksson, var en klurig och uppfinningsrik man som startade golvfabriken på gården i Föllinge. Med fokus på tillverkning av breda golvtiljor till kyrkor och slott växte sågverket och blev framgångsrikt. Efter att företaget såldes till Södra blev det svårt att vara liten bland de stora.

Men nu har Rikard köpt tillbaka verksamheten och återtagit det gamla namnet. Med generationsväxlingen kommer utmaningar, men Rikard är inspirerad av sin farfars kluriga natur och goda hjärta. Föllinge golv är specialiserade på att tillverka 31 cm breda golvplankor, något som få andra gör i Sverige.

Rikard betonar vikten av att vara konkurrenskraftig och att ha goda relationer med banker och försäkringsbolag. Efter att företaget såldes till Södra fick Rikard en roll som platschef och lärde sig mycket om ekonomi och företagsstyrning. Nu ser han fram emot att fortsätta föra farfars arv vidare och fortsätta att vara en ledande aktör inom golvindustrin.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen