Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Nyhet – Bara för dig som är medlem i Småföretagarnas Riksförbund – Cancevårdsförsäkring

 

Från 1 januari 2021 ansluts Småföretagarnas medlemmar till Alivia Cancervårdsförsäkring som en del av förbundets arbete att det ska vara tryggt att driva småföretag. Försäkringen erbjuds kostnadsfritt i två månader till ca 20 000 medlemmar genom automatisk anslutning. Det går även att medförsäkra familjemedlemmar och anställda.

Varför behövs en Cancervårdsförsäkring? Varje år blir ca 65 000 svenskar diagnostiserade med cancer. För de som hamnar rätt håller svensk cancervård hög klass, men tyvärr avlöser larmrapporterna varandra om patienter som far illa inom cancervården. Den svenska cancervården står inför stora utmaningar med brist på bemanning, dålig samordning och avsaknad av jämlikhet i behandlingen av olika cancerformer. Det leder till att patienternas väntan på vård ibland hamnar långt utanför de föreskrivna riktlinjerna. Idag är det färre än hälften som får sin vård i tid. Inga regioner lever idag upp till de nationella riktlinjerna för prostatabehandling där 9 av 10 patienter inte får sin prostataoperation i tid. Enligt senaste statistiken tyder mycket på att ytterligare 1 000 tals svenskar kommer att få sin cancerdiagnos försenad, bl a pga att regionerna prioriterar patienter som drabbats av Coronaviruset.

Rätt diagnos och rätt vård – i rätt tid! Alivias tjänster kompletterar den offentliga cancervården och är ett skyddsnät som bidrar till att säkerställa att patienter får rätt diagnos och rätt behandling – i rätt tid.

I samband med en cancerdiagnos får patienten bl.a. tillgång till:

• Second Opinion – en oberoende medicinsk bedömning av diagnos och behandling.
• En personlig vårdsamordnare som stöttar i kontakter med vården och patienten och hjälper till med alla steg i behandlingen.
• Internationell diagnostik för att identifiera och individanpassa cancerbehandlingar.
• Specialist- och sjukhusvård inom EU i de fall patienten inte får vård i rätt tid i Sverige.

En av utmaningarna med offentlig cancervård idag är att patienter får olika vård – och kvalité på vårdberoende på var i landet man bor.

– Jag och många av mina forskarkollegor är av uppfattningen att en oberoende Second Opinion är den viktigaste vägen att gå för att minska problemet med regionala skillnader i vården, säger Roger Henriksson, professor och överläkare i onkologi och medlem i Alivias medicinska råd.

Om Företagsutveckling AB, FUAB Försäkringsutveckling AB är Sveriges enda fristående gruppförsäkringsförmedlare, helt inriktad på att utveckla och administrera försäkringslösningar anpassade för småföretagare. Tillsammans med våra partners tar vi fram heltäckande program om Personförsäkring (Liv och Hälsorelaterade försäkringar för företagaren, företagarens familj och anställda) och Sakförsäkring (försäkringar för företaget , företagets egendom och företagarens egendom).

Kontakt: Småföretagarnas Försäkring
Telefon: 08 520 056 72
E-post: smaforetagarna@fuab.com

 

 
 
Nyhet - Bara för dig som är medlem i Småföretagarnas Riksförbund - Cancevårdsförsäkring

Lönsamt – Gå med Småföretagarnas Riksförbund

DET SKA VARA LÖNSAMT ATT VARA MEDLEM Vi på Småföretagarnas Riksförbund arbetar kontinuerligt för att kostnadseffektivisera småföretagarens vardag. Förutom en stark och samlad politisk röst som driver småföretagares hjärtefrågor får du som medlem i Småföretagarnas Riksförbund tillgång till en rad olika förmåner för att kunna kostnadseffektivisera ditt företagande. Unika förmåner – endast för medlemmar i

Läs mer »
Nyhet - Bara för dig som är medlem i Småföretagarnas Riksförbund - Cancevårdsförsäkring

Tryggt – Gå med Småföretagarnas Riksförbund

DET SKA VARA TRYGGT ATT VARA SMÅFÖRETAGARE Vi på Småföretagarnas Riksförbund arbetar kontinuerligt för att trygga småföretagarens vardag. Förutom en stark och samlad politisk röst som driver småföretagares hjärtefrågor får du som medlem i Småföretagarnas Riksförbund tillgång till en rad olika verktyg för att kunna trygga din vardag som företagare.   Juridisk rådgivning – för

Läs mer »
Nyhet - Bara för dig som är medlem i Småföretagarnas Riksförbund - Cancevårdsförsäkring

Enkelt – Gå med Småföretagarnas Riksförbund

DET SKA VARA ENKELT ATT VARA SMÅFÖRETAGARE Vi på Småföretagarnas Riksförbund arbetar kontinuerligt för att förenkla småföretagarens vardag. LÅT OSS PRATA Vi ringer gärna upp dig för ett kort samtal där du får chansen att fråga om vilka verktyg vi har att tillgå och hur dessa kan passa för att förenkla ditt företagande på ett

Läs mer »

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen