Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Det behövs en bättre kommunikation kring klimatomställning för företag

Med genomförande av Parisavtalet så arbetar Naturvårdsverket bland annat med en utveckling av klimatstödens samhällsekonomiska effektivitet och olika samverkansåtgärder. Små- och medelstora företags miljöarbete drivs med en direkt påverkan av lagstiftning, styrmedel, myndighets- och kundkrav. Viljan till omställning bland de mindre företagen är hög men för att klara av det behövs det stöttning från en högre nivå.

Att ekonomin är central för klimatomställningen är ingenting nytt, det kostar både pengar och resurser att att ställa om sin verksamhet. Undersökningar av Naturvårdsverket och Tillväxtverket visar att det som företagen främst vill ha hjälp med är fysiska investeringar och detta framförallt inom tillverkningsindustrin och byggsektorn. Studien visar också att det endast är en mindre del av de tillfrågade företagen som har koll på de omställningsstöd som finns. Totalt så fick 400 små- och medelstora företag svara på frågor om omställningsstöd och klimatarbete, resultatet visar att det är knappt 30 procent som känner till vilka omställningsstöd som finns.

Sammanfattningsvis så klargör rapporten bland annat att klimatkommunikationen måste både samordnas och anpassas för olika typer av branscher och företag.

Läs hela rapporten HÄR.

Källa: VDtidningen

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen