“Det har varit en lång resa och den är ännu inte över”

I den förra filmen mötte vi Lars Eriksson som kämpade sig igenom pandemin och fortfarande arbetar i uppförsbacke. Detta är del 2 av 2 som berör de allvarliga följdeffekter som blivit när pandemistöden avslutats och den handlar om restaurang Pyttirian och ägaren Anders Atte.

I filmen berättar Anders om den långa resa hans verksamhet har gått igenom under pandemin och understryker att den ännu inte är över. Dels beror det på att de löner som bolaget ligger ute med sedan snart 1 år tillbaka (!) ännu inte blivit utbetalda men också att hyresstödet de blivit lovade men inte fått står i vägen för omställningsstödet som inte går att söka förrän hyresstödet är klart.

I början av pandemin var företagare hoppfulla och stöden som utlovades lät väldigt bra. Det visade sig istället att de flesta av stöden tog ut varandra och var så pass krångliga att inte ens tillsynsmyndigheterna själva kunde reda ut dem. Regelverk och paragrafrytteri har lett till och leder fortfarande till enskilda företags lidande. Som Anders själv säger i filmen, det är kul att driva krog när allt funkar och man vet hur man ska förhålla sig. Om det inte kommer några gäster kan man i vanliga fall ändra någonting, exempelvis menyn, men detta är någonting som har legat helt utanför företagens egen kontroll.

Tack Anders för att du tog dig tiden att träffa oss och berätta om din vardag just nu.

I samarbete med En Företagares Vardag.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen