E-handeln och stadskärnan

E-handeln ökade med 40 procent under pandemin

Under pandemin drabbades stadskärnorna hårt av restriktionerna. Istället för att besöka den fysiska handeln använde människor e-handeln mer än någonsin, hela 40 procent, något som gav konsekvenser för småföretag inne i städer. Enligt Cityindex verkar det dock som att stadskärnan är på väg tillbaka och har lyckats återhämta sig väl efter att samtliga restriktioner togs bort.

Storstädernas återhämtning går snabbast

Varje år släpps ett cityindex av Fastighetsägarna och Handelns utredningsinstitut som visar en kartläggning av utvecklingen av de 107 stadskärnor vi har i landet. Indexet visar att stadskärnan är på väg tillbaka och snabbast går det för storstäderna. Även om E-handeln ökade rejält tror Anna Wiking, näringspolitisk chef för Fastighetsägarna Syd, inte att det är någonting att oroa sig för utan istället att det kommer fortsätta men fungera som ett komplement till den fysiska handeln.

Städer kommer satsa på mer upplevelsebaserat

Anna Wiking, näringspolitisk chef för Fastighetsägarna Syd, tror att städerna framåt kommer att lägga ett stort fokus på att engagera sina invånare och evenemang som lockar publik. Till exempel kultur, fritid, idrott och annat som är upplevelsebaserat.

Källa: Dagens PS

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Scroll to Top