Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Enkla rutiner skyddar dig på nätet

Varje år i oktober sätts extra fokus på nätsäkerhet i och med att det är EU:s informationssäkerhetsmånad Tänk säkert! – med syftet att öka medvetenheten om informations- och cybersäkerhetsfrågor.

Nationellt leds kampanjen av MSB och Polisen och Skatteverket är en av många myndigheter och samhällsaktörer som deltar genom att tipsa om e-tjänster som privatpersoner och företagare enkelt kan använda för att öka sin digitala säkerhet.

Några exempel:
Spärra obehörig adressändring – förhindrar att obehöriga gör en adressändring i sitt namn.

Visa folkbokförda på samma adress -gör det möjligt att meddela Skatteverket om någon är felaktigt bokförd på din adress.

Skaffa digital brevlåda – innebär att post från Skatteverket och andra myndigheter kommer digitalt i stället för på papper och att det behövs e-legitimation, till exempel mobilt bank-id för att öppna posten. Utse ett ombud för ditt företag – tryggar ditt företags uppgifter i och med att du utser ett deklarationsombud som till exempel kan göra din deklaration och få åtkomst till ditt eller ditt företags skattekonto. Mer information om kampanjen finns på: msb.se

skatteverket.se

Denna artikel är sedan tidigare publicerad i Bra Affärer

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen