Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Förslag om lokalmoms bör fortsätta beredas

Småföretagarnas Riksförbund tillsammans med elva organisationer uppmanar regeringen att omgående remittera Skatteverkets förslag och fortsätta beredningen av lokalmomsen.

Skatteverket har i en promemoria från april föreslagit förändrad frivillig skyldighet vid uthyrning av verksamhetslokaler (lokalmomsen). Skatteverket instämmer i de problem som näringsliv, föreningsliv, fastighetsbranschen och rådgivare påtalar i artiklar, skrivelser och uppvaktningar. Begränsningarna i lokalmomsen medför idag skadliga effekter för samhället, näringsliv, föreningsliv och medborgarna. Lokalmomsen utestänger föreningar och företag från lokaler, motarbetar lokaldelning, hållbara innovationer och aktiviteter. Samtidigt medför lokalmomsen att lokaler står tomma och underutnyttjade till en mångmiljardkostnad.

I ett brev 7 juni uppmanar tolv organisationer regeringen att omgående remittera Skatteverkets förslag och fortsätta beredningen för förändrad och förbättrad lokalmoms som stödjer i stället för att motarbeta utvecklingen av det svenska samhället.

Ta del av brevet här: KLICKA HÄR FÖR ATT LADDA NER PDF

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen