Hur får jag mitt företag att växa?

Att driva företag är kul och ännu roligare är det när allting bara funkar så du får möjligheten att utveckla både dig själv och ditt företag. Att utvecklas kan handla både om att göra ditt företag ännu mer stabilt eller att hitta nya marknader och kanske expandera i personal. Oavsett hur du vill att ditt företag ska växa så kommer här 3 tips på hur du kan tänka för att få ditt företag att växa!

3 tips på hur du kan få ditt företag att växa

1. Tydlig vision och målsättning

Om du vet var du vill så är det mycket enklare att nå dit. Det behöver inte handla om att du ska sätta dig ned och skriva en gedigen affärsplan eller detaljplanera din framtid men att sätta en tydlig och övergripande strategi är att rekommendera. Skriv ned vad du vill med ditt företagande och vad målet är om x antal år. För att det inte ska kännas överväldigande kan du sedan dela in målsättningen i delmål. En del använder sig av veckomål, andra av månadsmål. Vissa känner att det räcker att sätta halvårs- eller helårsmål. Vad du behöver för att hitta motivationen vet bara du själv.

2. Utforska marknaden

Ditt företag kanske redan har en stabil marknad att sälja på men även om det fungerar bra som det är nu så kan det vara bra att utforska marknaden. För att få ditt företag att växa behöver du expandera på olika sätt, att hitta ytterligare en kundgrupp kan vara ett! Ofta är det bara små justeringar som behöver göras för att din produkt eller tjänst ska kunna nyttjas av fler.

3. Våga ta betalt!

Att ta betalt för sina tjänster och produkter på rätt sätt är nog ett dilemma som så gott som alla företagare känner igen sig i. Det är svårt att uppskatta värdet på det man själv gör men för att ditt företag ska växa så behöver företaget ha en hög lönsamhet eller åtminstone ha det inom en snar framtid. Se till så din produkt eller tjänst är så pass unik och bra att kunderna vill betala för den. Våga ta betalt för din tid och ditt arbete.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen