Jobbskapare får allt svårare att anställa

I Östermalms Saluhall får Mats en pratstund med Niclas Lewenhagen som driver Willy Ohlsson EFTR med fokus på kött, chark och ost. Willy Ohlsson har funnits på Östermalm sedan 1943 men har under årens gång bytt ägare ett par gånger, Niclas tog över 1999.

Niclas ser sig själv som en jobbskapare och poängterar hur viktigt det är att kunna anställa tillräckligt mycket personal till sin verksamhet. I dagsläget är de 11 heltidsanställda som får Willy Ohlsson att gå runt men han hade gärna haft mer personal.

Vi arbetar med service och personlig kontakt. Jag vill kunna anställa mer och ha mer personal så vi inte bara blir en expeditbutik, säger Niclas.

Vad är det då som stoppar honom från att anställa? Just nu är det höjningarna som sker i alla led, lönenivåerna inom serviceyrket, arbetsgivaravgifterna och det faktum att personal med kunskap inom yrket håller på att försvinna. Det är inte längre fokus på hantverk utan går mer och mer över till att allt ska gå snabbt och bara se fint ut. Titta på filmen för att höra mer om hur Niclas tänker och vad han menar med höjningarna som pågår i branschen.

Vi säger stort tack till Niclas för att vi fick komma förbi och prata en stund! Vi lovar att fortsätta arbeta för att Sverige ska bli ännu mer företagarvänligt och att det ska vara enkelt, tryggt och lönsamt att driva företag här.

I samarbete med En Företagares Vardag.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen