Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Juridisk rådgivning – allt från uppsägning av anställda till hyreshöjningar

Du har väl inte missat att du som medlem i Småföretagarnas Riksförbund har tillgång till kostnadsfri juridisk rådgivning vid tre tillfällen per avtalsperiod (20 – 30 minuter/tillfälle). Allt du behöver göra är att ringa 042-34 28 50 för att bli kopplad till en jurist med rätt kompetens.

Juridisk rådgivning för företag

Sedan 2016 kopplar Småföretagarnas Riksförbund rådgivningssamtal till Nordbro. Samarbetet mellan förbundet och Nordbro är knappast någon slump. Nordbro levererar sedan 2006 juridiska tjänster inom hela det affärsjuridiska fältet till just svenska småföretagare och delar Småföretagarnas Riksförbunds vision om att förbättra villkoren för de lite mindre bolagen och de enskilda firmorna.

Ställ dina Företagsfrågor till en jurist

Vilka frågor kan jag ställa till en jurist?

Du kan ställa frågor om allt inom juridikens värld som rör din verksamhet. Därutöver besvarar Nordbro gärna frågor rörande din privata situation. Med ”din privata situation” avses främst ägandet av bolaget som kan föranleda frågor så som: ”kan jag ge bort mitt bolag till mitt ena barn?”, ”hur gör jag om en anställd vill ta över?” eller ”behöver jag ett äktenskapsförord?”.

Frågor om arbetsrätt och anställningskontrakt

Arbetsrätten är det område som dominerar rådgivningen. Den svenska arbetsrätten är komplicerad och det kan bli kostsamt att göra fel. Ofta rör frågorna anställdas rättigheter och ersättningar så som semester, föräldraledighet, övertidsersättning och sjuklön. Men anställda har också skyldigheter och Nordbro guidar ofta företagare vid hanteringen av anställda som inte lever upp till sina anställningskontrakt.

Frågor om fakturabetalning och tvister

Bland de mindre bolagen är de som levererar kostsamma tjänster och varor mot faktura särskilt utsatta. Risken att inte få betalt är ständigt närvarande. Tyvärr används rådgivningen ofta när det väl gått snett och det står klart att motparten inte kommer att betala. Kanske hade tvisten gått att undvika om råd hade inhämtats inför avtalstecknandet för att diskutera avtalsvillkor och affärsrisk?

Frågor om hyreshöjning och friskrivningsklausuler

Det är inte bara kundavtal som är värda en noggrann genomgång. Det är tyvärr inte alls ovanligt att avtalade hyreshöjningar kommer som en chock för företagaren som hyr sin verksamhetslokal eller att den företagare som köpt en fastighet inte förstått vidden av en friskrivningsklausul i köpekontraktet.

Ställ dina frågor till våra jurister

Så, ring hellre en gång för mycket än en gång för lite och titta gärna in på Juridik | Tjänster | Nordbro AB för att läsa mer om Nordbros juridikavdelning.

Hillevi_Nordbro

Hillevi Ottosson
Jurist på Nordbro

Vill du komma i kontakt med Hillevi Ottosson och hennes kollegor på Nordbro för att kunna få hjälp med dina juridiska frågor  trycker du på ring knappen, eller så ringer du 042-342850, för att vi ska kunna koppla dig.

Kom ihåg att du som medlem har alltid årligen rätt till tre gånger 30 minuter kostnadsfri juridisk rådgivning.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen