Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Kvinnorna som sätter företagsamheten i Pajala på Sverigekartan idag.

Sandra Kuoppa, Åkes Livs, Kitkiöjärv (t.v.) & Maria Nilsson, Holmas Lanthandel, Kangos (t.h.)

Vilka är Småföretagens utmaningar runtom i vårt land?

Frågeställningar:
Är det svårare att driva sitt företag på landsbygden eller i storstad/förort?
Var går gränsen med regelverk samt kostnader beroende vart man driver sitt lilla företag?

Frågorna är många och svaren desto fler i hur man upplever sin egen situation och utifrån sin vardag.

Idag möts småföretagare, riksdags och kommunpolitiker i den lilla byn Kitkiöjärvi/Pajala på initiativ utav Åkes Livs, Projektet Glöd, Småföretagarnas Riksförbund, Svenskbensin Handel och Lotta Gröning från Expressen i ett samtal utifrån glesbygdens utmaningar. Är utmaningarna större att driva sitt företag i storstad eller i förorten?

Det finns inga universallösningar. En del av lösningen kan dock vara ”det goda samtalet”. Det goda samtalet, där småföretagare, politiker och tjänstemän möts för att diskutera en företagares vardag är viktigt. Och att press och media synliggör småföretagarnas vardagsproblematik för allmänheten.
Om det är något som en småföretagare är bra på så är det att hitta just kreativa funktionella lösningar för sin verksamhet. Att älska sitt arbete och ha nöjda kunder och leverantörer är den högsta belöningsfaktorn i viljan att driva eget. Hittar man nya lösningar i det goda samtalet som gör att förutsättningarna för småföretagarna, oavsett storstad eller glesbygd, främjas så är det en vinst för hela Sveriges ekonomi.

Vi vet att 80 % av alla nya arbeten skapas av småföretagare och vi vet att upp till 97% av alla företag är småföretagare under tio anställda. Därmed är ”det goda samtalet” så oerhört viktigt för att underlätta vardagen för alla småföretagare.

Företagsamhet i hela Sverige ska kunna drivas med enklare regler för att skapa bättre lönsamhet och en tryggare vardag för småföretagare.

Vi börjar resan i Pajala Kommun och låter sedan stafettpinnen gå vidare i vårt avlånga land. Och vem vet? Snart är vi kanske hos dig någonstans i Sverige.

Ett samarbete med En Företagares Vardag

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen