Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Lättare restriktioner efter 1 juli

ÄNTLIGEN börjar restriktionerna att släppa lite vilket gör både företagare och alla andra glada. Kanske är det så att Sverige är på väg tillbaka till det “normala”, det återstår att se. Tills dess vet vi i alla fall att restriktionerna från och med idag den 1 juli kommer att lätta. Nedan kan du se vad som gäller.

Vad gäller när restriktionerna lättar den 1 juli?

Hur många får sitta tillsammans på en restaurang?

Efter den 1 juli tas regeln om storlek på sällskap bort för uteserveringar. Inomhus tillåts man sitta i sällskap på 8 personer. Övriga bestämmelser om avstånd och sittande förtäring kvarstår.

Hur länge får krogen ha öppet?

De begränsade öppettiderna för krogar och restauranger plockas bort och serveringar får nu ha öppet längre än till 22.30.

Hur många besökare får ett evenemang ha?

Publiktaket för evenemang höjs så privata tillställningar får ha upp till 50 personer och på utomhusevenemang tillåts 3000 personer på varje läktarsektion.

Får man umgås utanför närmsta kretsen?

Ja! Efter den 1 juli slopas rådet om att endast umgås inom den närmsta kretsen. Självklart med beaktning för att man inte ger sig iväg om man är sjuk.

Hur många får handla tillsammans?

Rekommendationen att handla ensam kommer också att plockas bort den 1 juli. Rådet om att man håller avstånd och undviker trängsel kvarstår.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen