Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Många småföretagare struntar i tjänstepensionsavsättning

En undersökning visar att tjänstepensionsavsättning inte är något som småföretagare verkar bry sig något nämnvärt om. 4 av 10 företagare saknar avsättningar till ägarna och/eller de anställda. Enligt Trifa Cireh på Länsförsäkringar kan det bero på att många företagare tycker att just pensionsfrågor är svåra och krångliga och därför struntar i att ta tag i det.

Att tänka på pension är kanske inte självklart för unga företagare och blir lätt något man skjuter fram. Verkligheten är att ju mer man skjuter på det desto större konsekvenser får det för både företagaren själv, samhället och de anställda. Arbetar man länge utan tjänstepension kan man få väldigt mycket lägre pension senare. Tjänstepensionen innehåller dessutom flera skydd i form av sjukförsäkring och efterlevandeskydd vilket gör att man även riskerar att få mycket större konsekvenser vid en eventuell sjukskrivning, olycka eller dödsfall.

Hur tänker du som företagare kring din pension? Gör du avsättning för tjänstepension till dig och/eller dina anställda? Källa: 4 av 10 småföretag saknar avsättning till tjänstepension

Källa: 4 av 10 småföretag saknar avsättning till tjänstepension

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen