Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Maximera din pensionsavsättning som egenföretagare: Varför rådgivning är ett viktigt komplement

Att driva sitt eget företag är en spännande resa, men det innebär också ett ökat ansvar när det kommer till ekonomisk planering och framtidssäkring. En av de viktigaste aspekterna av denna planering är att säkerställa en tillfredsställande pension. I detta inlägg kommer vi att utforska hur du som egenföretagare kan maximera dina pensionsavsättningar och varför rådgivning kring pension är ett viktigt komplement i denna process.

 1. Skapa en noggrann budget
  Innan du kan börja maximera dina pensionsavsättningar är det viktigt att ha en klar bild av din ekonomi. Skapa en detaljerad budget som visar dina inkomster, utgifter och eventuella skulder. Detta kommer att hjälpa dig att identifiera utrymme för att öka dina pensionsavsättningar. Ta gärna hjälp av din rådgivare vare sig det är rådgivare kring pension eller din redovisningskonsult! Det lönar sig i längden!

 2. Använd skattemässiga fördelar
  Många länder erbjuder skattemässiga incitament för pensionsavsättningar. Genom att dra nytta av dessa förmåner kan du maximera dina pensionsbesparingar samtidigt som du minskar din skattskyldighet. Det är viktigt att vara medveten om de aktuella skattereglerna och använda dem till din fördel. I Sverige kan du exempelvis göra avdrag för din pensionsavsättning men även nyttja andra sparformer för att skapa en skattemässig fördel i ditt sparande!

 3. Använd olika sparformer
  Egenföretagare har flera alternativ när det gäller sparformer till pension. Du kan överväga att använda en tjänstepension, en kapitalförsäkring, spara i bolaget eller spara privat. Varje alternativ har sina egna fördelar och nackdelar, och det är viktigt att utvärdera vilket som passar bäst för din situation.

 4. Sätt upp automatiska avsättningar
  För att säkerställa att du regelbundet sparar till din pension kan du sätta upp automatiska avsättningar från ditt företagskonto till din pensionsförsäkring eller pensionssparande. Detta minskar risken för att du glömmer bort eller prioriterar bort pensionsavsättningar i din budget. Det ger dig också en jämnare fördelning av risken i ditt sparande.

 5. Involvera en pensionsrådgivare
  En av de viktigaste stegen du kan ta för att maximera dina pensionsavsättningar som egenföretagare är att involvera en pensionsrådgivare. En kvalificerad rådgivare kan hjälpa dig att utforma en skräddarsydd pensionsstrategi som tar hänsyn till dina mål, din nuvarande ekonomiska situation och din risktolerans.

Rådgivning kring pension är ett viktigt komplement till din ekonomiska planering eftersom det ger dig insikter och expertis som är svåra att få på egen hand. En pensionsrådgivare kan hjälpa dig att navigera i komplexa pensionsfrågor, utnyttja skattemässiga fördelar och göra kloka investeringsbeslut.

För egenföretagare är det inte bara viktigt att spara till pension, utan också att göra det på ett effektivt sätt som passar din unika situation. Med rätt strategi och rådgivning kan du säkerställa en bekväm och trygg pensionstid efter din tid som egenföretagare.

Ta hjälp av Pensure via vårt samarbete och boka in en kostnadsfri rådgivning via länk.

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen