Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Mer fokus på småföretagens behov

Sverige har fått en ny regering och förväntningarna är stora från landets småföretagare på att den ska ha fokus på landets viktigaste arbetsgivare. Men den budget som presenterats innehöll klart färre positiva nyheter än vi hade hoppats. Många småföretag tog stryk under pandemin, direkt på det kom effekterna av Rysslands anfallskrig mot Ukraina som också nu förstärkt inflationen och den energikris som driver på lågkonjunkturen vi nu går in i.

På det mest akuta området, energipriserna, togs några första steg – dock långt färre än vad som utlovats. I ljuset av att budgeten som helhet var, minst sagt, återhållsam så får vi hoppas att man arbetar på ytterligare insatser om situationen inte förbättras eller blir sämre. Förbundet arbetar fokuserat mot både politiker och myndigheter för att säkerställa att de saker som behöver göras lyfts upp på bordet och blir anpassade för oss småföretagare.

Samtidigt håller vi blicken på att statsstöd aldrig får kompensera för kravet på ekonomiskt hållbara affärsmodeller hos företag, så långsiktigt är det bättre med beslut som leder till permanent sänkt arbetsgivaravgift, förenklade regelverk och bättre trygghetssystem för alla småföretagare. Då klarar företagen kriser bättre på egen hand och vi slipper alla dessa akuta stödåtgärder som kostar både tid och pengar för alla parter.

I vårt senaste nummer av vår medlemstidning Bra Affärer kan du bland mycket annat läsa om vår årliga rapport De Företagsamma, om varför Sverige behöver ett fungerande lärlingssystem, en fördjupande text om att leda företag i osäkra tider, vi möter en företagare i en liten by som grundat en av världens ledande ljusfabriker. Just nu kan du ta del av vårt senaste nummer av medlemstidningen Bra Affärer helt kostnadsfritt.

Glöm inte att fokusera på dig själv och de nära dig, perioder av hård belastning kräver perioder av återhämtning. Avslutningsvis vill alla vi som arbetar med förbundet tacka alla medlemmar för allt stöd under året som varit och önska er en bra start på det nya året.

Hälsningar Peter Thörn Förbundsordförande Småföretagarnas Riksförbund

Denna artikel är sedan tidigare publicerad i Bra Affärer

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen