Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Minska risken att bli utsatt för bedrägeri

Risken att bli utsatt för bedrägerier, både som privatperson och som företag, är fortsatt hög. Polismyndigheten rekommenderar att man använder polisens e-tjänst för giltighetskontroll av svenska pass eller nationella id-kort. Genom att använda tjänsten minskar du risken att råka ut för bedrägeri.

Används främst av banken men kan göra nytta i fler branscher

Förra året användes polisens e-tjänst för giltighetskontroll över 200 000 gånger. Det är främst bankerna som använder det men Polismyndigheten menar nu att det finns fler branscher där tjänsten kan komma till nytta.

Hur gör man en giltighetskontroll av pass och nationellt id-kort?

Att kontrollera giltigheten på pass och id-kort är enklare än man kan tro. Du går till sidan Giltighetskontroll id-handling på polisen.se och fyller i handlingens uppgifter. Efter att du klickat dig vidare till Kontrollera uppgifter får du direkt reda på om handlingen är giltig, spärrad eller inte finns.

Enkla verktyg nedan för att hjälpa dig att hålla koll som småföretagare.

Minska risken att bli utsatt för bedrägeri

Varningslistan

Som företagare idag är det bara en tidsfråga innan någon försöker lura dig. Det kan handla om att ingå ett ofördelaktigt avtal, eller att få dig att betala en påhittad faktura. Så länge företagare låter sig luras kommer bedrägerierna fortsätta. Varningslistan nedan varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan

Läs mer »

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen