Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Öppet brev till Stefan Löfven: “Varför sviker du Sveriges företag?”

Mats Eriksson, styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund och grundare till En Företagares Vardag har fått in många kommentarer från småföretagare som frustrerat väntar på sina stöd. I ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven ställer Mats fyra frågor, varav den ena är “Varför sviker du Sveriges företag?”.

“De fattar inte vilken värld de lever i när man säger på det sättet. Vadå ”håll i håll ut?” Visst, de får sina pengar på kontot varje månad men det får inte de här företagarna”, säger Mats.

Läs hela brevet nedan:

Öppet brev till Stefan Löfven

Hej Stefan!

Hoppas att allt är väl med dig.

För några dagar sedan gjorde jag några filmer med intervjuer med företagaren Anton, som jag tillsammans med några följdfrågor här sänder över till dig.

Det råder som du förhoppningsvis är medveten om en stor oro gällande de småföretagare som känner sig svikna av alla de löften om kompensation som inte infriats. Trots att de vidtagit de åtgärder som krävts för att i gemenskap och solidaritet minska smittspridningen. Många småföretagare inom handel, restaurang och turism är nu totalt uppgivna över den osäkerhet som råder kring huruvida ansökta stöd får avslag eller vid beviljande överhuvudtaget betalas ut. Därutöver vittnar många småföretagare om hur nitisk regeltolkning kringgärdar myndigheternas tjänstemannautövning. Någonstans har uppenbarligen syftet med stöden gravt misstolkats.

Många står nu på ruinens brant och är totalt uppgivna!

Ett antal frågor måste få svar. Jag passar på att belysa situationen för de hårdast drabbade företagen.

Det är många företagare som i nuläget söker svar på om de ska fortsätta driva sitt företag eller behöva ta det tunga beslutet att avsluta sin verksamhet för att inte hamna i en långsiktigt privatekonomisk ohållbar situation. Det är därför viktigt att denna grupp hårt arbetande personer kan få svar av landets statsminister kring hur han ser på nuvarande situation som inte enbart bygger på att hålla i och hålla ut.

  1. Vad säger statsministern till Anton utifrån hans berättelser?
  2. Varför sviker statsministern i praktiken de löften som gavs till landets småföretagare?
  3. På vilket sätt kan statsministern säkerställa att den 100 procentiga ersättning som utlovats till företag som blir drabbas av pandemilagens nedstängningsfunktion leder till snabba utbetalningar.
  4. Hur ska du som statsminister se till så att du och dina ministrar säkerställer att direktiven till myndigheterna har sin utgångspunkt att de med största ödmjukhet och förståelse utifrån en Småföretagares vardag hanterar ansökningsförfarande och utbetalning av ersättning i bästa samförstånd, utan krångel?

Sveriges hårdast drabbade småföretagare är i behov av svar från landets statsminister och vi ser fram emot ett sådant inom kort.

Bifogar Antons berättelser nedan (se länkar).

Med vänlig hälsning,

Mats Eriksson,
grundare av En företagares vardag och styrelseledamot i Småföretagarna

Länkar:

Mats träffar Anton, Skålen salladsbar | Småföretagarnas Riksförbund (smaforetagarna.se)

Ingen hjälp – och nu riskerar man att bli återbetalningsskyldig | Småföretagarnas Riksförbund (smaforetagarna.se)

Fråga till regeringen: Vad är det som händer? | Småföretagarnas Riksförbund (smaforetagarna.se)

Kontakta oss

Småföretagarnas Riksförbund
E-post: info@smaforetagarna.se
Telefon: 042-342850
Fakturafrågor/medlemstjänst: 0200-380370
E-post: faktura@smaforetagarna.eu

NYHETSBREV

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Skriv in din mail nedan!

Rulla till toppen